Arrange all the ingredients conveniently. Grate the cheese in advance. Sift the flour through a sieve. Prepare a deep bowl for the dough, as well as a bowl for the filling, take out a rolling pin. Wash the greens to garnish the dish.
Расположите удобно все ингредиенты. Заранее натрите сыр на терке. Просейте муку через сито. Приготовьте глубокую миску для теста, а также миску для начинки, достаньте скалку. Помойте зелень для украшения блюда.
Prepare the dough. Pour kefir into a bowl, add egg, salt and soda. Stir. Add flour in small parts, stirring constantly. Knead until the dough becomes smooth. Cover with cling film and leave for 60 minutes.
Приготовьте тесто. В миску налейте кефир, добавьте яйцо, соль и соду. Перемешайте. Небольшими частями, постоянно помешивая, всыпьте муку. Замешивайте, пока тесто не станет гладким. Накройте пищевой пленкой и оставьте на 60 минут.
While the dough is resting, prepare the cheese filling. In a bowl, mix grated cheese, egg and butter. Leave it on the table.
Пока тесто отдыхает, приготовьте начинку из сыра. В миске смешайте тертый сыр, яйцо и сливочное масло. Оставьте на столе.
Prepare khachapuri for baking. Divide the dough into 3 parts. Roll each part with a rolling pin into round cakes about 0.5 cm thick.
Подготовьте хачапури к выпечке. Разделите тесто на 3 части. Каждую часть раскатайте скалкой на круглые лепешки толщиной около 0,5 см.
Place the filling in the center of each tortilla, dividing it into 3 equal parts. Wrap the filling in the dough, gathering it towards the top. Press with your hands, turn over and knead slightly. Roll out carefully with a rolling pin. Poke with a fork in several places to allow air to escape during baking.
В центр каждой лепешки положите начинку, разделив ее на 3 равные части. Заверните начинку в тесто, собрав его к верхушке. Уплотните руками, переверните и слегка разомните. Аккуратно раскатайте скалкой. Проткните вилкой в нескольких местах, чтобы при выпечке выходил воздух.
Place on a baking sheet and place in the oven preheated to 180°C for 20 minutes.
Положите на противень и отправьте в духовку, разогретую до 180 °C, на 20 минут.
Caucasian cuisine always has a lot of greens. Therefore, decorate the dish before serving with assorted parsley, dill and cilantro. Cilantro is a must! This is one of the foundations of Georgian cuisine.
В кавказской кухне всегда много зелени. Поэтому украсьте блюдо перед подачей ассорти из петрушки, укропа и кинзы. Кинза должна быть обязательно! Это одна из основ грузинской кухни.