Thaw frozen fish and cut the fish into medium pieces. Thaw the seafood, peel the shrimp, rinse everything and place in a colander to drain excess liquid. Cut the squid and mussels into medium pieces. Peel the onions and garlic, wash the tomatoes. Chop the onions and tomatoes, pass the garlic through a press. Wash and dry the parsley and dill, leeks and celery, chop finely. Wash the orange and remove the zest from it using a grater.
Разморозьте замороженную рыбу и нарежьте рыбу средними кусочками. Разморозьте морепродукты, почистите креветки, все промойте и откиньте на дуршлаг, чтобы стекла лишняя жидкость. Нарежьте кальмары и мидии средними кусочками. Очистите репчатый лук и чеснок, помойте помидоры. Измельчите лук и помидоры, чеснок пропустите через пресс. Вымойте и обсушите зелень петрушки и укропа, лук-порей и сельдерей, мелко порежьте. Вымойте апельсин и снимите с него цедру с помощью терки.
Prepare fish stock. Place the chopped fish in a saucepan with water and cook over medium heat. Add the orange zest to the boiling water along with the pepper, chopped celery and bay leaf. Cook for 15-20 minutes until the fish is half cooked.
Приготовьте рыбный бульон. Нарезанную рыбу положите в кастрюлю с водой и поставьте вариться на средний огонь. Добавьте апельсиновую цедру в закипевшую воду вместе с перцем, нарезанным стеблем сельдерея и лавровым листом. Варите 15-20 минут до полуготовности рыбы.
Prepare the dressing. Fry the garlic and onion in a frying pan until golden brown in olive oil, then add the tomatoes, white wine and simmer for 10 minutes.
Приготовьте заправку. Обжарьте чеснок и лук на сковороде до золотистого цвета на оливковом масле, затем добавьте помидоры, белое вино и тушите 10 минут.
Make some soup. Strain the broth. Add squid, scallops, mussels and shrimp to the soup, add dressing and salt. Bring the soup to a boil and cook for another 5 minutes.
Сварите суп. Процедите бульон. Добавьте кальмары, гребешки, мидии и креветки в суп, положите заправку и посолите. Доведите суп до кипения и варите еще 5 минут.
Traditionally, French bouillabaisse soup is served with white bread croutons. Pour the soup into bowls, add a handful of chopped fresh herbs to each serving and top with a few croutons.
Традиционно французский суп буйабес подается с сухариками из белого хлеба. Налейте суп в тарелки, добавьте в каждую порцию горсть порезанной свежей зелени и положите сверху несколько сухариков.