Cool the margarine by keeping it in the refrigerator until hard. Prepare water at room temperature. Sift the flour.
Охладите маргарин, выдержав его в холодильнике до твердости. Приготовьте воду комнатной температуры. Просейте муку.
Prepare the first part of the dough. Grind the hardened margarine with a knife and mix with a glass of flour. Form the mixture into a ball.
Приготовьте первую часть теста. Измельчите затвердевший маргарин ножом и смешайте со стаканом муки. Слепите из смеси шар.
Prepare the second part of the dough. Pour the remaining flour into a separate bowl, add salt and lemon juice. Beat the egg in a glass and add water, then stir. Pour the egg into the flour and knead the dough, forming a ball.
Приготовьте вторую часть теста. В отдельную миску высыпьте оставшуюся муку, добавьте соль и лимонный сок. Взбейте яйцо в стакане и залейте водой, затем перемешайте. Влейте яйцо в муку и вымесите тесто, сформировав шар.
Make puff pastry. Roll out the second part of the dough into a thick plate and place the first one on it approximately in the center, slightly closer to one of the edges. Wrap the dough in an envelope, seal the edges and place in the refrigerator, seam side down, for 30 minutes. Then roll it out again, fold it into an envelope and put it in the refrigerator for another 30 minutes. Repeat the procedure one more time.
Сделайте слоеное тесто. Раскатайте вторую часть теста толстой пластиной и положите на него первую примерно по центру, чуть ближе к одному из краев. Заверните тесто конвертом, залепите края и уберите в холодильник вниз швами на 30 минут. Затем снова раскатайте, сверните конвертом и уберите в холодильник еще на 30 минут. Повторите процедуру еще один раз.
Tip: puff pastry is best stored in a plastic bag. If you have to cook something from it this day or the next, then you don’t need to freeze the dough, let it lie in the refrigerator section.
Совет: слоеное тесто лучше всего хранить в полиэтиленовом мешочке. Если предстоит что-то из него готовить в этот или на следующий день, то не нужно замораживать тесто, пусть полежит в холодильном отделе.