Rinse the salmon fillets, check for bones and remove if necessary. Prepare a bowl or plastic container for pickling. Peel the potatoes and boil until tender. Wash the dill greens.
Промойте филе семги, проверьте на наличие костей и при необходимости удалите. Приготовьте миску или пластиковый контейнер для засолки. Почистите картофель и отварите до готовности. Вымойте зелень укропа.
Prepare the salmon for salting. Cut the fillets into medium pieces and place in a bowl or container. Sprinkle the fish pieces with cognac.
Подготовьте семгу к засолке. Нарежьте филе средними кусками и положите в миску или контейнер. Сбрызните куски рыбы коньяком.
Prepare the curing mixture. Mix salt, pepper and sugar and sprinkle this mixture over the fish. Chop the bay leaf and also sprinkle it over the salmon.
Приготовьте посолочную смесь. Смешайте соль, перец и сахар, и посыпьте этой смесью рыбу. Лавровый лист измельчите и также посыпьте им семгу.
Leave the fish to salt. Press down with a press and put in the refrigerator, cover with a towel. After 12 hours, the salmon will brine - drain it, turn the fish over and return it to the refrigerator for another 8 hours.
Оставьте рыбу засаливаться. Придавите прессом и уберите в холодильник, накройте полотенцем . Через 12 часов семга даст рассол – слейте его, переверните рыбу и верните ее в холодильник еще на 8 часов.
It is best to serve fish with boiled potatoes. Cut the salmon into slices, place them on plates with potatoes, sprinkle with lemon juice and garnish with dill.
Лучше всего подавать рыбу вместе с вареным картофелем. Нарежьте семгу на ломтики, выложите их на тарелки с картошкой, сбрызните лимонным соком и украсьте зеленью укропа.