For minestrone soup you will need pre-cooked broth. If the broth was salted during preparation, be careful not to over-salt the soup. Prepare a saucepan or saucepan with a thick bottom, in which it will be convenient to both fry vegetables and cook minestrone. Sharpen your kitchen knife to make it easier to cut vegetables neatly and beautifully.
Для супа минестроне понадобится заранее сваренный бульон. Если бульон солили во время его приготовления, будьте внимательны и не пересолите суп. Подготовьте сотейник или кастрюлю с толстым дном, в которой будет удобно как обжаривать овощи, так и варить минестроне. Наточите кухонный нож, чтобы было легче аккуратно и красиво нарезать овощи.
Prepare vegetables for soup. Wash the vegetables under running water, soak the greens in cold water for 10-15 minutes. Peel the skins of onions, garlic, carrots, tomatoes and zucchini. Remove the stem and seeds from the bell pepper. Set the pre-cooked broth to warm up.
Подготовьте овощи для супа. Вымойте овощи под проточной водой, зелень замочите в холодной воде на 10-15 минут. Лук, чеснок, морковь, помидор и кабачок очистите от шкурки. У болгарского перца удалите плодоножку и семена. Предварительно сваренный бульон поставьте разогреваться.
Chop vegetables and herbs. Cut the onion, zucchini, bell pepper, carrots and tomato into small cubes using a kitchen knife or vegetable slicer. Pass the garlic through a press. Cut the celery into small pieces. Finely chop the spinach and parsley.
Нарежьте овощи и зелень. Лук, кабачок, болгарский перец, морковь и помидор нарежьте мелкими кубиками с помощью кухонного ножа или овощерезки. Чеснок пропустите через пресс. Сельдерей нарежьте небольшими кусочками. Шпинат и петрушку мелко нашинкуйте.
Fry the vegetables. In a deep saucepan or saucepan with a thick bottom, in which the soup will later be cooked, heat the olive oil. Add the onion to the oil and, stirring, fry over medium heat for 5 minutes. Add the carrots to the onions and continue to fry, stirring constantly. Next add garlic, celery and bell pepper. Continue to fry the vegetables over medium heat, remembering to stir.
Обжарьте овощи. В глубокой кастрюле или сотейнике с толстым дном, в которой в дальнейшем будет вариться суп, разогрейте оливковое масло. К маслу добавьте лук и, помешивая, обжарьте на среднем огне в течение 5 минут. Добавьте к луку морковь и продолжайте обжаривать, постоянно помешивая. Далее добавьте чеснок, сельдерей и болгарский перец. Продолжайте обжаривать овощи на среднем огне, не забывая помешивать.
Stew the vegetables. Add the chopped zucchini and tomato to the pan with the rest of the vegetables, cover the pan with a lid and leave the vegetables to simmer over low heat for 5-7 minutes.
Потушите овощи. Отправьте в кастрюлю к остальным овощам нарезанные кабачок и помидор, накройте кастрюлю крышкой и оставьте овощи тушиться на маленьком огне 5-7 минут.
Add broth. After the vegetables have steamed, open the lid and carefully pour the hot broth over the vegetables. Turn up the heat and add salt to the broth. Wait until it boils and reduce heat to medium. Cook the soup over medium heat for 5-7 minutes.
Добавьте бульон. После того, как овощи протушились, откройте крышку и осторожно залейте овощи горячим бульоном. Прибавьте огонь и посолите бульон. Дождитесь закипания и убавьте огонь до среднего. Варите суп на среднем огне 5-7 минут.
Add pasta and finely chopped greens - parsley and spinach - to the soup. Mix everything, simmer the soup over low heat for another 5 minutes. Add salt if necessary. Then turn off the heat and let the soup brew for 15 minutes. During this time, the pasta in the soup will be ready.
Добавьте в суп макароны и мелко нарезанную зелень — петрушку и шпинат. Все перемешайте, потомите суп на маленьком огне еще 5 минут. При необходимости досолите. Затем огонь выключите и дайте супу настояться в течение 15 минут. За это время макароны в супе дойдут до готовности.
Pour the finished soup into deep plates, sprinkle with a layer of finely grated Parmesan cheese on top. Serve minestrone with olives and slices of ciabatta - Italian wheat bread.
Готовый суп разлейте по глубоким тарелкам, сверху присыпьте слоем натертого на мелкой терке пармезана. Подавайте минестроне с маслинами и кусочками чиабатты — итальянского пшеничного хлеба.