Preheat your waffle iron. Sift the flour. Wash the strawberries.
Разогрейте вафельницу. Просейте муку. Помойте клубнику.
Prepare the dough. Beat the egg with sugar, vanilla and salt with a mixer until fluffy. Add sour cream and beat for another 1 minute. Add flour and baking powder in portions. Mix well. The dough should be thick.
Приготовьте тесто. Взбейте миксером яйцо с сахаром, ванилином и солью до пышности. Добавьте сметану и взбивайте еще 1 минуту. Добавьте порционно муку с разрыхлителем. Хорошо перемешайте. Тесто должно получиться густое.
Fry the waffles. Grease the waffle iron with vegetable oil, place a portion of the dough in it, smooth it out and close it. Do not put too much batter in the waffle iron; it will expand in volume as it fries. Fry waffles in a waffle iron for about 5 minutes.
Пожарьте вафли. Смажьте вафельницу растительным маслом, поместите в нее порцию теста, разровняйте и закройте. Не кладите слишком много теста в вафельницу: в процессе жарки оно увеличится в объеме. Обжарьте вафли в вафельнице примерно по 5 минут.
Cut the strawberries into slices.
Порежьте клубнику на дольки.