Rinse the meat with cool water, peel the onion and garlic. Scald the sprigs of cilantro, parsley and dill with hot water. Finely chop the cilantro separately and separately the parsley and dill. Prepare water and chicken egg, which should be at room temperature. Sift the flour and separate 2 tbsp. for kneading and rolling out dough. Take out the cling film or plastic bag. Tip: if you don’t have a sieve on hand to sift the flour, you can loosen it in a deep container with a blender or whisk. This will help get rid of lumps and saturate the flour with oxygen for firmness and elasticity of the dough.
Мясо промойте прохладной водой, почистите лук и чеснок. Ошпарьте горячей водой веточки кинзы, петрушки и укропа. Мелко нарежьте отдельно кинзу и отдельно – петрушку и укроп. Подготовьте воду и куриное яйцо, которые должны быть комнатной температуры. Просейте муку и отделите 2 ст.л. для замеса и раскатывания теста. Достаньте пищевую пленку или полиэтиленовый пакет. Совет: если под рукой не оказалось сита для просеивания муки, можно разрыхлить ее в глубокой емкости блендером или венчиком для сбивания. Это поможет избавиться от комочков и насытить муку кислородом для упругости и эластичности теста.
Knead the dough. Beat the chicken egg with salt in a deep wide bowl and pour water into it. Melt the butter, pour 2/3 into a bowl and stir. Stirring constantly, add flour in small portions until the mixture becomes thick and viscous. Sprinkle the table with flour, place the dough on it and knead until completely smooth. Roll out the dough into a large sheet about 5mm wide. Brush the plate with the remaining oil using a silicone brush and roll it up. Wrap it in film or a bag and leave it in the refrigerator for at least 30 minutes.
Замесите тесто. Взбейте куриное яйцо с солью в глубокой широкой миске и налейте туда воду. Растопите сливочное масло, влейте 2/3 в миску и размешайте. Постоянно помешивая, насыпайте небольшими порциями муку, пока масса не станет густой и тягучей. Присыпьте стол мукой, выложите на него тесто и вымешивайте до полной однородности. Раскатайте тесто в большую пластину шириной около 5 мм. Смажьте пластину оставшимся маслом с помощью силиконовой кисточки и сверните в рулет. Заверните его в пленку или пакет и оставьте в холодильнике не менее, чем на 30 минут.
Prepare the filling. Cut the onion in half and chop it into half rings. Chop the meat into small pieces about 1 cm in size, and cut the tail fat into slightly smaller pieces. Combine meat, fat, onion, add chopped cilantro, cumin, salt and pepper, mix well.
Приготовьте начинку. Разрежьте луковицу пополам и нашинкуйте ее полукольцами. Мясо нарубите небольшими кусочками размером около 1 см, на чуть более мелкие кусочки нарежьте курдючный жир. Смешайте мясо, жир, лук, добавьте нарезанную кинзу, зиру, соль и перец, хорошо перемешайте.
Make the sauce. Pass a clove of garlic through a press, mix it in a fireproof container with tomato paste, chopped herbs, salt and pepper the mixture. Boil water and pour it into the mixture until it forms a light consistency, slightly thinner than sour cream or ketchup.
Сделайте соус. Пропустите зубчик чеснока через пресс, смешайте его в огнеупорной емкости с томатной пастой, нарезанной зеленью, посолите и поперчите смесь. Вскипятите воду и заливайте ее в смесь до образования легкой консистенции, чуть более жидкой, чем сметана или кетчуп.
Make a samsa. Remove the samsa dough from the refrigerator and cut the roll into bars about 4 cm wide. Shape each block into a ball and roll them into thin flat cakes about 15 cm in diameter. Roll out the edges a little thinner than the center of the cake. Place the filling in the center of the flatbread, retreating 2-3 cm from the edges. Fold the edges on three sides to form a triangle. Seal the edges tightly.
Слепите самсу. Достаньте тесто для самсы из холодильника и нарежьте рулет на брусочки шириной около 4 см. Придайте каждому брусочку форму шара и раскатайте их в тонкие лепешки размером около 15 см в диаметре. Края раскатайте немного тоньше, чем центр лепешки. Выложите в центр лепешки начинку, отступая от краев на 2-3 см. Заверните края с трех сторон, чтобы образовался треугольник. Прочно скрепите края.
Bake samsa. Preheat the oven to 220 degrees. Beat the chicken egg and brush the samsa with a brush, paying special attention to the bonding areas. Grease a baking sheet with vegetable oil and place the samsa on it, seams down.” Sprinkle the pies with sesame seeds. Bake the samsa for 20 minutes. Then reduce the temperature to 180 degrees and continue baking for another 20 minutes.
Испеките самсу. Разогрейте духовку до 220 градусов. Взбейте куриное яйцо и смажьте самсу при помощи кисточки, особое внимание уделяя местам скрепления. Смажьте противень растительным маслом и выложите на него самсу «швами» вниз». Посыпьте пирожки семенами кунжута. Выпекайте самсу в течение 20 минут. Затем убавьте температуру до 180 градусов и продолжайте выпекать еще 20 минут.
Pour the tomato sauce into a fancy, patterned bowl and place it in the center of a large ceramic dish or tray. Place homemade samsa on it. Get out the porcelain cups and invite guests and family members for tea.
Вылейте томатный соус в нарядную узорчатую пиалу и поставьте ее в центр большого керамического блюда или подноса. Разложите на нем домашнюю самсу. Достаньте фарфоровые чашки и приглашайте гостей и домочадцев на чай.