Prepare warm water for the dough and remove the eggs from the refrigerator. Pour boiling water over the poppy seeds and let stand for a few minutes. Wash the mint and separate it into leaves. Take out a blender, cling film or plastic bag to cover the dough while it “ripens”. Sift the flour. Tip: sift the flour immediately before kneading the dough so that the flour does not have time to settle and cake again.
Подготовьте для теста теплую воду и достаньте яйца из холодильника. Залейте мак кипятком и дайте постоять несколько минут. Помойте мяту и разделите ее на листочки. Достаньте блендер, пищевую пленку или полиэтиленовый пакет, чтоб укрыть тесто на время его «созревания». Просейте муку. Совет: просеивайте муку непосредственно сразу перед замешиванием теста, чтобы мука не успела снова осесть и слежаться.
Whisk together the egg and salt. Add butter and warm water to them, stir well. Add the baking powder and pour in the flour in a thin stream, stirring it into the liquid. When a thick and dense mass has formed, continue kneading the dough on a lightly floured surface. Knead the dough until it forms a smooth, uniform lump. Cover the dough with cling film or a bag and keep in a warm place for at least 20 minutes.
Взбейте вместе куриное яйцо и соль. Добавьте к ним сливочное масло и теплую воду, хорошо размешайте. Положите разрыхлитель для теста и тонкой струйкой высыпайте муку, размешивая ее в жидкости. Когда образуется густая и плотная масса, продолжите вымешивать тесто на столе, слегка присыпанном мукой. Месите тесто, пока оно не превратится в гладкий однородный ком. Укройте тесто пищевой пленкой или пакетом и подержите в теплом месте не менее 20 минут.
Mix the poppy seeds and sugar with a blender so that the poppy seeds are crushed. Put the egg in there and mix well.
Смешайте мак и сахар с помощью блендера, чтобы зерна мака раздробились.Положите туда же яйцо и хорошо размешайте.
Place the dough on a flat surface and gently stretch it with your hands until a plate no thicker than 2 mm is formed. Check that all areas of the dough have stretched evenly.
Выложите тесто на ровную поверхность и осторожно растяните руками до образования пластины не толще 2 мм. Проверьте, все ли участки теста растянулись равномерно.
Spread the filling on the dough in a thick layer, leaving the edges 2-3 cm clean. Tuck the edges inward a little and roll the dough with the filling into a roll.
Разложите на тесте начинку густым слоем, оставляя края чистыми на 2-3 см. Немного подверните края внутрь и скатайте тесто с начинкой в виде рулета.
Place the poppy seed strudel on a baking sheet lined with baking parchment. Bake the strudel at 180-200 degrees for about 20 minutes until the surface of the roll is browned.
Поместите штрудель с маком на противень, застеленный пергаментом для выпечки. Выпекайте штрудель при температуре 180-200 градусов около 20 минут, пока поверхность рулета не зарумянится.
Add some color to the poppy seed strudel before serving. Sprinkle portions of the delicacy with powdered sugar, decorate the plates with mint leaves and place a few cherries or cherries nearby.
Перед подачей добавьте к маковому штруделю немного цвета. Посыпьте порции лакомства сахарной пудрой, украсьте тарелки листочками мяты и выложите рядом несколько ягод вишни или черешни.