Thaw the puff pastry at room temperature. Rinse the egg and separate the yolk from the white. Wash the apples, peel them, remove the core and cut into medium-sized cubes. Grind the hazelnuts in a blender. Prepare a baking tray and baking paper. Preheat the oven to 180 degrees.
Слоеное тесто разморозьте при комнатной температуре. Промойте яйцо и отделите желток от белка. Яблоки вымойте, очистите от кожицы, удалите сердцевину и нарежьте кубиками среднего размера. Измельчите фундук в блендере. Приготовьте противень и бумагу для выпечки. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the filling. Melt the butter in a frying pan, add apples, sugar, vanilla and cinnamon, stir, fry for 5 minutes over moderate heat, stirring.
Приготовьте начинку. Растопите на сковороде сливочное масло, добавьте яблоки, сахар, ваниль и корицу, перемешайте, 5 минут обжарьте на умеренном огне, помешивая.
Form the strudel. Sprinkle flour on the table. Roll out the dough 0.5 cm thick. Mix nuts with breadcrumbs. Sprinkle the mixture evenly over the dough and place the apple filling on top. Wrap it tightly. Brush the top of the strudel with yolk.
Сформируйте штрудель. Посыпьте мукой стол. Раскатайте тесто толщиной 0,5 см. Смешайте орехи с сухарями. Посыпьте равномерно тесто смесью, сверху выложите яблочную начинку. Заверните в тугой рулет. Смажьте желтком верхнюю часть штруделя.
Bake the strudel. Line a baking tray with baking paper. Carefully transfer the baked goods onto a baking sheet. Bake for 30-40 minutes in an oven preheated to 180 degrees. Cool the finished strudel and sprinkle with powdered sugar.
Испеките штрудель. Застелите противень бумагой для выпечки. Аккуратно переложите выпечку на противень. Выпекайте 30-40 минут в разогретой до 180 градусов духовке. Готовый штрудель остудите и посыпьте сахарной пудрой.
Cut the fragrant pastry into portions and serve with tea.
Разрежьте ароматную выпечку на порционные кусочки и подавайте с чаем.