All foods should be at room temperature, so remove them from the refrigerator in advance. Sift the flour through a sieve. Melt the butter in a water bath or in the microwave. Wash the raisins, cover with warm water and leave for 15 minutes. Then drain in a colander and dry with paper towels. Separate the yolks from the whites. Prepare the cake pans and baking sheet.
Все продукты должны быть комнатной температуры, поэтому заранее достаньте их из холодильника. Муку просейте через сито. Масло растопите на водяной бане или в микроволновой печи. Изюм вымойте, залейте теплой водой и оставьте на 15 минут. Затем откиньте на дуршлаг и обсушите бумажными полотенцами. Отделите желтки от белков. Подготовьте формы для куличей и противень.
Make the dough for the Easter cakes. Heat the milk to a temperature of 30 degrees. Add yeast and mix well. Then add 1 tbsp. sugar and leave for 15-20 minutes in a warm place.
Сделайте опару для куличей. Молоко подогрейте до температуры 30 градусов. Добавьте дрожжи и хорошо перемешайте. Затем добавьте 1 ст.л. сахара и оставьте на 15-20 минут в теплом месте.
Make the egg mixture. Beat the yolks with sugar, salt and vanilla sugar, and beat the whites until stiff.
Сделайте яичную смесь. Желтки взбейте с сахаром, солью и ванильным сахаром, а белки взбейте до пиков.
Knead the dough for Easter cakes. Add eggs with sugar, beaten whites, melted butter to the yeast mixture and mix. Then add flour and raisins in portions. First mix in a bowl, and then place the dough on a work surface and, gradually adding flour, knead into a soft dough. Place it in a large bowl, cover with a clean towel and leave in a warm place for 1-1.5 hours. Then knead the dough and leave for another 1 hour. It should increase in volume by 3 times.
Замесите тесто для куличей. К дрожжевой массе добавьте яйца с сахаром, взбитые белки, топленое масло и перемешайте. Затем порционно добавляйте муку и изюм. Сначала перемешивайте в миске, а затем выложите тесто на рабочую поверхность и, постепенно подсыпая муку, замесите мягкое тесто. Переложите его в большую миску, накройте чистым полотенцем и оставьте в теплом месте на 1-1,5 часа. Затем тесто обомните и оставьте еще на 1 час. Оно должно увеличиться в объеме в 3 раза.
Divide the dough into the molds. Take your cake pans and lightly grease them with oil. Then fill the molds 1/3 full. Place them on a baking sheet. Leave the dough in a warm place for 15-20 minutes.
Разложите тесто по формам. Возьмите формы для куличей и слегка смажьте их маслом. Затем заполните формы на 1/3 часть объема. Поместите их на противень. Оставьте тесто в теплом месте на 15-20 минут.
Bake the cakes. Place the molds in an oven preheated to 180 degrees for 50-60 minutes. Remove the finished cakes from the oven and let them cool.
Выпеките куличи. Отправьте формы в разогретую до 180 градусов духовку на 50-60 минут. Готовые куличи достаньте из духовки и дайте им остыть.
Decorate the Easter cakes with icing and colored confectionery sprinkles.
Куличи украсьте глазурью и цветной кондитерской посыпкой.