Conveniently place on your work table the necessary products for gelatin glaze for Easter cake. Prepare the mixer.
Удобно разложите на рабочем столе необходимые продукты для глазури на желатине для пасхального кулича. Приготовьте миксер.
Dissolve gelatin for Easter cakes. To do this, pour gelatin into a bowl and add 2 tbsp. cold water. Stir and leave to swell for 20-30 minutes.
Растворите желатин для куличей. Для этого насыпьте в миску желатин и добавьте 2 ст.л. холодной воды. Перемешайте и оставьте набухать на 20-30 минут.
Boil sugar syrup. Pour 4 tbsp into a saucepan. water and add sugar. Place on the fire, bring the syrup to a boil and the sugar is completely dissolved. Once the sugar has dissolved, remove from heat.
Сварите сахарный сироп. В кастрюльку налейте 4 ст.л. воды и насыпьте сахар. Поставьте на огонь, доведите сироп до кипения и полного растворения сахара. Как только сахар растворится, снимите с огня.
Combine gelatin and syrup. To do this, add gelatin to the hot syrup and mix thoroughly.
Соедините желатин и сироп. Для этого в горячий сироп добавьте желатин и тщательно перемешайте.
Make the glaze. Using a mixer, start beating the mixture slowly. The glaze will begin to turn white and gradually thicken. While beating, add 1 tsp. lemon juice and continue whisking until desired thickness. Cool the finished gelatin cake glaze slightly and apply it onto the cakes using a spoon or brush.
Сделайте глазурь. Миксером начните медленно взбивать смесь. Глазурь начнет белеть и постепенно густеть. В процессе взбивания добавьте 1 ч.л. лимонного сока и продолжайте взбивать до желаемой густоты. Готовую глазурь для кулича на желатине слегка остудите и нанесите с помощью ложки или кисточки на куличи.
While the glaze on the Easter cakes has not hardened, decorate the baked goods with confectionery sprinkles.
Пока глазурь на куличах не застыла, украсьте выпечку кондитерской посыпкой.