Wash and peel the vegetables. Grate the carrots and chop the onion finely enough. Cut the potatoes randomly, cucumbers into small cubes. Cut boiled and smoked sausage into cubes. Open the jar of olives, drain the liquid and cut the olives into slices. Wash the green onions, pat dry on paper towels and chop.
Вымойте и очистите овощи. Морковь натрите на терке, а лук нашинкуйте достаточно мелко. Картофель нарежьте произвольно, огурцы маленькими кубиками. Вареную и копченую колбасу нарежьте кубиками. Откройте баночку с маслинами, слейте жидкость и нарежьте маслины кружочками. Зеленый лук вымойте,обсушите на бумажных полотенцах и нарежьте.
Prepare the broth. Place a saucepan with 4 liters of water to boil. Place the smoked pork ribs and bay leaf into the pan. Cook the broth for 30 minutes, after boiling, reduce the heat to medium.
Приготовьте бульон. Поставьте кастрюлю с 4 литрами воды кипятиться. Положите в кастрюлю копченые свиные ребра и лавровый лист. Варите бульон 30 минут, после закипания убавьте огонь до среднего.
Make a fry. Heat the oil in a frying pan and add the onions and carrots. Sauté the vegetables until the onion is translucent. Add cucumber to the frying, 1 tbsp. tomato paste, stir and leave to simmer for 10 minutes. If there is not enough moisture, then add a couple more tablespoons of broth.
Сделайте зажарку. Разогрейте масло на сковороде и отправьте туда лук с морковью. Пассеруйте овощи до прозрачности лука. Добавьте к зажарке огурец, 1 ст.л. томатной пасты, перемешайте и оставьте тушиться 10 минут. Если влаги недостаточно, то добавьте еще пару ложек бульона.
Combine broth with all ingredients. Remove the ribs from the broth and separate the meat from the bones. Add the potatoes to the broth and cook for 15 minutes. Then add sausage, roast and chopped meat from the ribs into the broth with potatoes. Cook the hodgepodge for another 10 minutes over low heat, adding the olives at the very end. Salt and pepper the finished hodgepodge.
Соедините бульон со всеми продуктами. Из бульона выньте ребра и отделите мясо от костей. В бульон отправьте картофель и варите 15 минут. Затем в бульон с картофелем положите колбасу, зажарку и нарезанное мясо с ребер. Варите солянку еще 10 минут на медленном огне, в самом конце добавьте маслины. Посолите и поперчите готовую солянку.
When serving, sprinkle the solyanka with chopped green onions and garnish with lemon quarters. To give the dish a creamy taste, add sour cream to the plate.
При подаче присыпьте солянку нарезанным зеленым луком и украсьте лимонными четвертинками. Чтобы придать блюду сливочный вкус, положите в тарелку сметану.