Measure out all dry ingredients.
Отмерьте все сыпучие ингредиенты.
Dilute gelatin with water. Pour 50 ml of cold water over gelatin and let stand for 20 minutes.
Разведите желатин водой. Залейте желатин 50 мл холодной воды и дайте постоять 20 минут.
Prepare the marshmallow mixture. Take 100 ml of cold boiled water, pour into a bowl, add sugar, vanilla sugar and put on fire. Bring to a boil. Stirring, cook over low heat for 8 minutes. Remove the syrup from the stove, add the soaked gelatin and beat at low mixer speed for 10 minutes. Add citric acid, soda and coloring, beat for 5 minutes.
Приготовьте зефирную массу. Возьмите 100 мл холодной кипяченой воды, налейте в миску, всыпьте сахар, ванильный сахар и поставьте на огонь. Доведите до кипения. Помешивая, варите на медленном огне 8 минут. Уберите сироп с плиты, добавьте в него размоченный желатин и взбейте на минимальной скорости миксера 10 минут. Добавьте лимонную кислоту, соду и краситель, взбивайте 5 минут.
Form marshmallows. Transfer the mixture into a pastry bag. Line a large flat dish with parchment. Squeeze out the mixture to form marshmallow halves. Place the dish in the refrigerator for 3-4 hours.
Сформируйте зефир. Переложите массу в кондитерский мешок. Большое плоское блюдо застелите пергаментом. Выдавливайте массу, формируя половинки зефира. Поставьте блюдо в холодильник на 3-4 часа.
Collect marshmallows. Wet the tip of the knife with water. Separate the two halves from the parchment, fasten them together, sprinkle with powdered sugar.
Соберите зефир. Намочите кончик ножа водой. Отделите две половинки от пергамента, скрепите их между собой, присыпьте сахарной пудрой.
Serve this sweet treat with hot tea without sugar.
Сладкое лакомство подавайте с горячим чаем без сахара.