Prepare products for potato pancakes. Peel the potatoes and grate them on a coarse grater. Finely chop the green onions for serving. Tip: Choose mature potatoes for potato pancakes. Young potatoes are less starchy - the pancakes may burn.
Подготовьте продукты для дерунов. Картофель почистите, натрите на крупной терке. Порубите мелко зеленый лук для подачи. Совет: Выбирайте для дерунов зрелый картофель. Молодая картошка менее крахмалистая — оладьи могут пригореть.
Prepare the frying mixture. Add salt, pepper, egg and flour to the grated potatoes. Stir until smooth.
Подготовьте смесь для жарки. В перетертый картофель добавьте соль, перец, яйцо и муку. Перемешайте до однородной массы.
Prepare potato pancakes. Pour vegetable oil into a hot frying pan. Place tablespoonfuls of potato dough on top. Fry on both sides until golden brown.
Приготовьте деруны. На раскаленную сковороду налейте растительное масло. Выложите столовой ложкой лепешки из картофельного теста. Обжарьте с обеих сторон до румяной корочки.
Serve potato pancakes with sour cream, sprinkled with chopped green onions on top.
Подавайте деруны со сметаной, посыпав сверху измельченным зеленым луком.