Remove the butter from the refrigerator in advance; it must be soft to prepare the buns. Melt the butter for lubrication in the microwave for 10-15 seconds. To knead the dough, warm the water to slightly above room temperature. Preheat the oven to 180 degrees.
Заранее достаньте сливочное масло из холодильника, для приготовления булочек оно должно быть мягким. Масло для смазывания растопите 10-15 секунд в микроволновке. Для замешивания теста подогрейте воду чуть выше комнатной температуры. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Start preparing the starter. Pour warm water into a bowl and add dry yeast and sugar. Stir and cover with a lid or towel. Leave the mixture in a warm place for 15-20 minutes to allow the yeast to swell.
Приступите к приготовлению закваски. Теплую воду влейте в миску и добавьте сухие дрожжи и сахар. Перемешайте и накройте крышкой или полотенцем. Оставьте на 15-20 минут смесь в теплом месте, чтобы дрожжи набухли.
Prepare the egg mixture for the dough. Pour milk at room temperature into a separate container and break 2 eggs. Using a fork or whisk, beat the eggs and add the butter. Then add salt and stir everything thoroughly.
Подготовьте яичную смесь для теста. В отдельную емкость влейте молоко комнатной температуры и разбейте 2 яйца. Вилкой или венчиком взболтайте яйца и добавьте сливочное масло. Затем посолите и все тщательно размешайте.
Knead the bun dough. Add yeast starter to the egg mixture. Gradually add flour, kneading the dough. Next, place it in a deep saucepan or bowl, cover with a towel and place in a warm place for 30-40 minutes. The dough should double in size. Before shaping the products, you need to knead the dough and knead it into a smooth dough. Divide the dough into 6-8 approximately equal parts.
Замесите тесто для булочек. К яичной смеси добавьте дрожжевую закваску. Постепенно вводите муку, вымешивая тесто. Далее выложите его в глубокую кастрюлю или миску, накройте полотенцем и поставьте в теплое место на 30-40 минут. Тесто должно увеличиться в 2 раза. Перед формированием изделий тесто нужно обмять и вымесить гладкое тесто. Разделите тесто на 6-8 примерно равных частей.
Form buns with sugar. Prepare melted butter. Roll each piece of dough into a layer approximately 0.5-1 cm thick. Then grease with oil. Sprinkle with sugar, not reaching the edge, wrap the dough into a roll and pinch the edges. If there is a lot of sugar on the edges, it will be difficult to pinch the edge. Fold the roll in half and connect the ends. Place the resulting piece of dough so that the gaps from the fold are on the sides. Make a vertical cut in the middle, 1-2 cm from the edge, and straighten the “heart”.
Сформируйте булки с сахаром. Подготовьте растопленное масло. Каждый кусок теста раскатайте в пласт толщиной примерно 0,5-1 см. Затем смажьте маслом. Посыпьте сахаром, не доходя до края, заверните тесто в рулет и защипните края. Если на краях будет много сахара, защипнуть край будет трудно. Согните рулет пополам и соедините концы. Положите получившийся кусочек теста так, чтобы щели от сгиба были по бокам. Сделайте вертикальный надрез по середине, отступив от края 1-2 см и расправьте «сердечко».
Place the buns in the oven to bake. Prepare a baking pan or baking tray, lay baking paper, foil or buttered parchment on the bottom. Place the pan in the oven and bake the buns for 25 minutes at 180 degrees.
Поставьте булочки в духовку для запекания. Подготовьте форму или противень для запекания, постелите на дно бумагу для выпечки, фольгу или смазанный сливочным маслом пергамент. Отправьте форму в духовку и выпекайте булочки 25 минут при 180 градусах.
Serve the heart buns fresh and hot with jam or preserves.
Подавайте булочки-сердечки свежими и горячими с джемом или вареньем.