Rinse the eggs and pat dry with a paper towel. Rinse the raisins and dry. Prepare the cake molds.
Промойте яйца и промокните бумажным полотенцем. Промойте изюм и просушите. Приготовьте формы для куличей.
Knead the dough. Heat the milk slightly in a bowl and dissolve the yeast in it. Melt the butter in the microwave or in a water bath. Beat the eggs together with the sugar until foamy. Pour the melted butter into the yeast, add the beaten eggs. Mix everything, cover with a towel and let stand for 60 minutes on the table. Mix cocoa and flour, add to the dough. Knead the dough by adding raisins and 50 g of chocolate drops.
Замесите тесто. В миске слегка нагрейте молоко, растворите в нем дрожжи. Растопите масло в микроволновой печи или на водяной бане. Взбейте яйца в пену вместе с сахаром. Растопленное масло влейте к дрожжам, добавьте взбитые яйца. Все перемешайте, накройте полотенцем и дайте постоять 60 минут на столе. Смешайте какао и муку, добавьте в опару. Замесите тесто, добавив в него изюм и 50 г шоколадных капель.
Bake the cake. Preheat the oven to 180 degrees. Grease a baking dish with butter. Fill the mold 1/3 full with dough. Leave to rise for 60-90 minutes. Bake the cake in the oven for 30 minutes. Check with a wooden skewer for doneness. When piercing the Easter cake, the stick should remain dry.
Выпеките кулич. Разогрейте духовку до 180 градусов. Форму для выпечки смажьте сливочным маслом. Наполните форму тестом на 1/3 объема. Оставьте на 60-90 минут подойти. Выпекайте кулич в духовке 30 минут. Проверьте деревянной шпажкой на готовность. При протыкании кулича палочка должна оставаться сухой.
Decorate the cake with chocolate. Melt 50 g of chocolate drops in a water bath or in the microwave. Spread the frosting onto the top of the cake.
Украсьте кулич шоколадом. Растопите на водяной бане или в микроволновке 50 г шоколадных капель. Намажьте глазурь на верхнюю часть кулича.
Serve chocolate cake with a cup of warm cocoa.
Шоколадный кулич подавайте с чашкой теплого какао.