Wash and peel the vegetables. Cut out the core with seeds and membranes from the pepper. Prepare a meat grinder, a stewing pan, wash and sterilize jars and lids for preservation.
Помойте и почистите овощи. Вырежьте у перца сердцевину с семенами и пленками. Подготовьте мясорубку, кастрюлю для тушения, помойте и простерилизуйте банки и крышки для консервации.
Prepare the vegetables. Cut the pepper into cubes about 2 cm, pass the tomatoes through a meat grinder without removing the peel.
Подготовьте овощи. Перец нарежьте кубиками около 2 см, помидоры пропустите через мясорубку, не снимая кожуры.
Cook lecho. Place the tomatoes in a saucepan and cover with water, then place over medium heat. Bring to a boil and cook for 15 minutes after boiling.
Сварите лечо. Поместите в кастрюлю помидоры и залейте водой, затем поставьте на средний огонь. Доведите до кипения и варите 15 минут после закипания.
Finish cooking. Add butter, salt and sugar to the lecho, bring to a boil, add bell pepper and cook for another 10 minutes. Then pour in the vinegar, turn off the stove and let the lecho stand for 5 minutes. Place the finished snack into jars and close the lids.
Завершите приготовление. Добавьте в лечо масло, соль и сахар, доведите до кипения, положите болгарский перец и варите еще 10 минут. Затем влейте уксус, выключите плиту и дайте лечо постоять 5 минут. Готовую закуску разложите по банкам и закройте крышками.
To serve, spread pieces of white bread with butter and place 1-2 tablespoons of lecho on top.
Для подачи намажьте куски белого хлеба сливочным маслом и выложите сверху 1-2 столовые ложки лечо.