Wash the vegetables. Peel the onions, carrots and garlic. Remove seeds and membranes from peppers. Prepare and sterilize canning jars and lids in advance. Boil the potatoes in salted water, mash them with a potato masher and season with butter.
Помойте овощи. Очистите лук, морковь и чеснок от кожуры. Удалите из перца семена и перегородки. Подготовьте и заранее простерилизуйте банки и крышки для консервации. Отварите картофель в подсоленной воде, разомните толкушкой в пюре и заправьте сливочным маслом.
Prepare the vegetables. Take two deep frying pans. On one, fry carrots, onions and cabbage into thin strips. In a second frying pan, fry the eggplant, zucchini and diced pepper.
Подготовьте овощи. Возьмите две глубокие сковороды. На одной пожарьте морковь, лук и капусту тонкой соломкой. На второй сковороде пожарьте баклажан, кабачок и перец кубиком.
Stew the vegetables. Place vegetables over medium heat. Simmer the contents of the first frying pan until tender, 30 minutes. Contents of the second frying pan - until half cooked, about 20 minutes. Grind the vegetables in a frying pan with carrots into a puree with a blender. Add the puree to the pan with the zucchini and eggplant. Grate the tomatoes. Remove the skins from the tomatoes and transfer the puree to a common frying pan. Pass the garlic cloves through a press and add it to the vegetables. Salt, add sugar, pepper.
Потушите овощи. Поставьте овощи на средний огонь. Содержимое первой сковороды протушите до готовности 30 минут. Содержимое второй сковороды — до полуготовности около 20 минут. Овощи в сковороде с морковью измельчите блендером в пюре. Добавьте пюре в сковороду к кабачкам и баклажанам. Натрите помидоры на терке. Уберите кожицу с помидоров и переложите пюре в общую сковороду. Пропустите зубчики чеснока через пресс, добавьте его к овощам. Посолите, добавьте сахар, перец.
Prepare the caviar. Place the frying pan over medium heat and simmer until the liquid evaporates, 20-30 minutes. Add vinegar and bay leaf to the caviar, stir. Place the caviar into jars and roll up the lids.
Приготовьте икру. Поставьте сковороду на средний огонь, тушите до выпаривания жидкости 20-30 минут. Добавьте в икру уксус и лавровый лист, перемешайте. Разложите икру по банкам и закатайте крышки.
Serve zucchini and eggplant caviar as an addition to mashed potatoes.
Подавайте икру из кабачков и баклажанов в качестве дополнения к картофельному пюре.