Wash the vegetables. Peel carrots, onions, and garlic. Cut the onion and carrots into large pieces. Grind the garlic in a press. Cut the zucchini into cubes. Prepare and sterilize jars and lids for canning. Boil buckwheat in salted water, season with butter. Grind the tomatoes in a blender, remove the skin.
Помойте овощи. Очистите от кожуры морковь, лук, чеснок. Порежьте крупными кусочками лук и морковь. Измельчите чеснок в прессе. Порежьте кабачок кубиками. Подготовьте и простерилизуйте банки и крышки для консервации. Отварите гречку в подсоленной воде, заправьте сливочным маслом. Измельчите в блендере помидоры, шкурку удалите.
Prepare the vegetables. In a frying pan with high sides, fry the onion and garlic in vegetable oil. After 2-3 minutes, add carrots. Fry for 4-5 minutes until golden brown. Add chopped zucchini to the frying pan with the vegetables, stir, fry for 3-5 minutes. Add tomatoes to the frying pan.
Приготовьте овощи. В сковороде с высокими бортиками обжарьте на растительном масле лук и чеснок. Спустя 2-3 минут добавьте морковь. Обжарьте 4-5 минут до золотистого оттенка. Добавьте в сковороду к овощам нарезанный кабачок, перемешайте, обжаривайте 3-5 минут.Добавьте помидоры в сковороду.
Prepare the caviar. Add salt, sugar, pepper, bay leaf, and tomato paste to the vegetables. Stir, simmer for 35-40 minutes. Grind the vegetables into puree using a blender. Heat the caviar over low heat until it boils, pour in the vinegar, stir, transfer to jars and cover with lids. Wrap the preserved food in a blanket until it cools completely. Store squash caviar in a cool place.
Приготовьте икру. Добавьте к овощам соль, сахар, перец, лавровый лист, а также томатную пасту. Перемешайте, тушите 35-40 минут. Измельчите овощи в пюре при помощи блендера. Прогрейте икру на медленном огне до кипения, влейте уксус, размешайте, переложите в банки и закройте крышками. Укутайте консервацию одеялом до полного остывания. Храните кабачковую икру в прохладном помещении.
Serve squash caviar with a side dish of buckwheat porridge.
Подавайте кабачковую икру с гарниром из гречневой каши.