Wash the carrots and lemon, peel the carrots. Sterilize jars for preserving jam in advance and prepare lids. Prepare a meat grinder. Cut a third of the lemon into thin slices.
Промойте морковь и лимон, очистите морковь от кожуры. Заранее простерилизуйте банки для консервации варенья и подготовьте крышки. Приготовьте мясорубку. Треть лимона нарежьте тонкими кружочками.
Grind the ingredients for jam. Cut the lemon into slices. Cut the carrots into medium pieces. Grind the lemons and carrots with a meat grinder. Pour sugar into the resulting puree and stir.
Измельчите ингредиенты для варенья. Лимон порежьте на кружочки. Морковь порежьте на средние кусочки. Измельчите мясорубкой лимоны и морковь. Всыпьте сахар в получившееся пюре и перемешайте.
Make jam. Transfer the mixture to a saucepan for making jam. Place the pan over medium heat and bring to a boil. Reduce heat to low and simmer for 40 minutes, stirring occasionally. Before turning off, add vanillin. Place the finished jam into jars and roll up the lids.
Сварите варенье. Переложите смесь в кастрюлю для варки варенья. Поставьте кастрюлю на средний огонь, доведите до кипения. Сделайте огонь минимальным и варите 40 минут, периодически помешивая. Перед выключением добавьте ванилин. Готовое варенье разложите в банки и закатайте крышки.
Serve carrot jam in transparent rosettes, garnished with lemon slices.
Подавайте морковное варенье в прозрачных розетках, украсив кружками лимона.