Prepare ingredients for zucchini jam. Wash the zucchini, peel and cut into small pieces. Remove seeds from large zucchini. Wash the lemons and cut into thin slices. Tip: Lemon in the recipe can be replaced with orange.
Приготовьте продукты для варенья из кабачков. Кабачки вымойте, очистите от кожицы и нарежьте небольшими кусочками. Из крупных кабачков удалите семена. Лимоны вымойте и нарежьте тонкими кружками. Совет: Лимон в рецепте можно заменить на апельсин.
Make zucchini jam. Place the chopped zucchini in a wide saucepan and cover with sugar for 1 hour. Place the pan with the zucchini over medium heat and bring to a boil. Add citric acid and lemons. Remove from heat and let cool to room temperature.
Сварите кабачковое варенье. Сложите нарезанные кабачки в широкую кастрюлю, засыпьте сахаром на 1 час. Поставьте кастрюлю с кабачками на средний огонь и доведите до кипения. Добавьте лимонную кислоту и лимоны. Снимите с огня и дайте остыть до комнатной температуры.
Finish cooking. Place on the heat again, bring to a boil, then let cool. Repeat this process again. Pour the boiling jam into sterile jars. Close with lids.
Завершите приготовление. Снова поставьте на огонь, доведите до кипения, затем дайте остыть. Повторите этот процесс еще раз. Разлейте кипящее варенье по стерильным банкам. Закройте крышками.
Before serving, pour the zucchini jam into transparent bowls. The golden color of the dessert will shine through the glass beautifully.
Перед подачей разлейте варенье из кабачков в прозрачные вазочки. Золотистый цвет десерта будет красиво просвечивать сквозь стекло.