Dry the pine nuts in a heated dry frying pan. Peel the garlic and chop finely. Squeeze the juice from half the lemon and cut the other half into semicircular slices for serving. Grate Parmesan on a fine grater. Wash and dry the parsley and basil. Separate some parsley for decoration and chop finely. Cut the tuna into steaks about 2 cm thick. Tip: instead of tuna, you can take other fish with dense flesh - salmon, pike perch, cod.
Кедровые орехи подсушите на разогретой сухой сковороде. Чеснок почистите и мелко нарежьте. Выжмите сок из половины лимона, а вторую половину нарежьте полукруглыми дольками для подачи. Пармезан натрите на мелкой терке. Промойте и обсушите петрушку и базилик. Отделите часть петрушки для украшения, мелко нарежьте. Тунец порежьте на стейки толщиной около 2 см. Совет: вместо тунца можно взять и другую рыбу с плотной мякотью — семгу, судака, треску.
Cook the beans. Put the water on the fire, taking 1 liter per glass of beans. Add onion, celery, tomato and beans. Cook after boiling for 30 minutes. Then remove the vegetables that are no longer needed and strain the broth into another container, separating it from the beans.
Приготовьте фасоль. Поставьте воду на огонь, взяв 1 л на стакан фасоли. Добавьте луковицу, сельдерей, помидор и фасоль. Варите после закипания 30 минут. Затем извлеките овощи, которые больше не понадобятся, отцедите бульон в другую емкость, отделив его от фасоли.
Prepare pesto sauce. Combine the remaining parsley, basil, grated Parmesan, garlic and nuts in a blender. Pour in olive oil, grind until smooth. Pour in 1 tbsp. l. lemon juice and stir again.
Приготовьте соус песто. Смешайте в блендере оставшуюся петрушку, базилик, тертый пармезан, чеснок и орехи. Влейте оливковое масло, измельчите до однородной массы. Влейте 1 ст. л. лимонного сока и снова перемешайте.
Prepare the bacon. Fry the bacon on both sides in a frying pan until golden brown, then place on a paper towel to drain excess fat. Cut into small pieces.
Приготовьте бекон. Обжарьте бекон с двух сторон на сковороде до золотистого цвета, затем выложите на бумажное полотенце, чтобы лишний жир стек. Порежьте на маленькие кусочки.
Cook the fish. Salt and pepper the tuna steaks. Drain the bacon grease from the pan and lightly wipe it with a paper towel. Heat a frying pan and sear the steaks for 2-3 minutes on each side.
Приготовьте рыбу. Стейки из тунца посолите, поперчите. Слейте жир из сковороды, на которой жарился бекон, и слегка протрите ее бумажным полотенцем. Разогрейте сковороду и обжарьте стейки по 2–3 минуты с каждой стороны.
Prepare tuna with beans. Crush the warm beans with a masher, add bacon and a little bean broth, add 1 tbsp. l pesto sauce. Stir everything well.
Приготовьте тунца с фасолью. Теплую фасоль раздавите толкушкой, добавьте бекон и немного бульона от фасоли, положите 1 ст. л соуса песто. Все хорошо размешайте.
Place beans on a plate, top with tuna fish steaks, pour pesto sauce over them and sprinkle with chopped parsley. Serve tuna steaks and beans warm with lemon slices.
На тарелку выложите фасоль, сверху положите рыбные стейки из тунца, полейте их соусом песто и посыпьте нарезанной петрушкой. Подавайте стейки из тунца с фасолью в теплом виде с ломтиками лимона.