Rinse the rice, soak in 0.5 cups of warm water and leave for 10-15 minutes. Free the meat from the films, cut into pieces and pass through a meat grinder. Wash the carrots, peel and grate on a coarse grater. Peel the onion and cut into small cubes. Peel the garlic and squeeze through a press. Prepare a high-sided frying pan, a bowl and a wooden spatula.
Рис промойте, замочите в 0,5 стакана теплой воды и оставьте на 10-15 минут. Мясо освободите от пленок, порежьте кусочками и пропустите через мясорубку. Морковь промойте, почистите и натрите на крупной терке. Лук почистите и порежьте мелкими кубиками. Чеснок почистите и выдавите через пресс. Приготовьте сковороду с высокими бортами, миску и деревянную лопатку.
Prepare the minced meat. Combine the meat minced through a meat grinder with grated carrots and onion cubes. Add suneli hops and soaked rice (do not drain the water). Add salt and mix everything thoroughly. The minced meat should be tender and soft, but not fall apart in your hands.
Приготовьте фарш. Прокрученное через мясорубку мясо соедините с тертой морковью и кубиками лука. Добавьте хмели-сунели и замоченный рис (воду не сливайте). Посолите и тщательно все перемешайте. Фарш должен получиться нежным, мягким, но не разваливаться в руках.
Fry the hedgehogs. Place the frying pan on the fire, pour in the oil and heat it. Using your hands, form the minced meat into balls and carefully place them in the pan. Try not to let the “hedgehogs” touch each other. Fry the balls on all sides.
Пожарьте "ежики". Сковороду поставьте на огонь, налейте масло и раскалите его. Руками формируйте из фарша шарики и аккуратно размещайте их на сковороде. Старайтесь, чтобы "ежики" не соприкасались друг с другом. Обжарьте шарики со всех сторон.
Prepare sour cream sauce.
Приготовьте сметанный соус.
Place the prepared “hedgehogs” on plates, pouring the gravy that remains in the pan on top. You can sprinkle the dish with chopped dill or parsley. Serve with any side dish. For example, with pasta.
Выкладывайте на тарелки готовые "ежики", поливая их сверху подливой, которая осталась в сковороде. Можно посыпать блюдо нарезанной зеленью укропа или петрушки. Подавайте с любым гарниром. Например, с макаронами.