Rinse the meat and pat dry with a paper towel. Peel onions, carrots, garlic, rinse with water. Rinse the celery. Cut the onion and celery into half rings, cut the carrots into small cubes, and chop the garlic through a press. Chop the parsley, finely grate the garlic and lemon zest. Uncork the wine. Meat broth can be made by boiling chicken or other meat in advance.
Промойте мясо и промокните бумажным полотенцем. Очистите от кожуры лук, морковь, чеснок, промойте водой. Промойте сельдерей. Лук и сельдерей порежьте полукольцами, мелкими кубиками порежьте морковь, чеснок измельчите через пресс. Измельчите зелень петрушки, мелко натрите чеснок и цедру лимона. Откупорьте вино. Мясной бульон можно сделать, отварив заранее курицу или другое мясо.
Cook the meat. Cut the beef shanks into steaks, each at least 4 cm thick. Salt and pepper the meat and season with ground nutmeg. Pour flour into a plate. Dredge the meat in flour. Fry beef steaks in a mixture of butter and olive oil over high heat. The meat should be browned. Remove the meat from the pan and cover with a lid.
Приготовьте мясо. Говяжьи голяшки порежьте на стейки, каждый толщиной не менее 4 см. Мясо посолите, поперчите, приправьте молотым мускатным орехом. Муку насыпьте в тарелку. Обваляйте мясо в муке. Обжарьте говяжьи стейки в смеси сливочного и оливкового масла на сильном огне. Мясо должно подрумяниться. Уберите мясо со сковороды, накройте крышкой.
Cook the vegetables. Place the cut vegetables in the pan with the fat after frying the meat. Add salt and pepper, pour in wine, stir, simmer for 7 minutes. Place the tomatoes in the pan, stir, simmer for 5-6 minutes.
Приготовьте овощи.Сложите нарезку овощей в сковороду с жиром после жарки мяса. Добавьте соль и перец, влейте вино, перемешайте, протушите 7 минут. Выложите в сковороду томаты, перемешайте, тушите 5-6 минут.
Prepare the roast. Place the pieces of beef into the pan with the vegetables, pour in the broth, and add a sprig of rosemary. Simmer the dish for 2 hours over low heat, covering the pan with a lid.
Приготовьте жаркое. В сковороду с овощами переложите кусочки говядины, налейте бульон, добавьте веточку розмарина. Тушите блюдо 2 часа на медленном огне, накрыв сковороду крышкой.
Sprinkle the finished dish with gremolata and serve. To make gremolata, combine chopped parsley, finely grated garlic and lemon zest in a bowl and stir.
Готовое блюдо посыпьте гремолатой и подавайте к столу. Чтобы приготовить гремолату, смешайте в миске измельченную зелень петрушки, мелко натертый чеснок и цедру лимона, перемешайте.