Rinse the rice, drain the water, and leave the grains to absorb any remaining moisture.
Промойте рис, слейте воду, оставьте зерна впитать остатки влаги.
Prepare the rice. Pour water over rice and place over high heat. Boil without covering with a lid. Then reduce the heat to low and simmer for 15-20 minutes. Remove the pan from the stove, cover with a towel and let stand for 15 minutes. Place the rice in a bowl and stir gently with a spatula. Let it cool.
Приготовьте рис. Залейте рис водой, поставьте на сильный огонь. Вскипятите, не накрывая крышкой. Затем уменьшите огонь до медленного и варите 15-20 минут. Уберите кастрюлю с плиты, накройте полотенцем и дайте постоять 15 минут. Выложите рис в миску и аккуратно перемешайте лопаткой. Дайте ему остыть.
Prepare the filling. While the rice is cooling, cut the fish into small pieces.
Подготовьте начинку. Пока рис остывает, порежьте рыбу на мелкие кусочки.
Form onigiri. Divide the rice into 6 portions. Wet your hands in water. Take one portion of rice and form into a flat cake. Use your fingers to make a small indentation and place the filling in it. Seal it so that the fish is inside. Shape into a triangle and wrap the onigiri in a strip of nori seaweed.
Сформируйте онигири. Разделите рис на 6 порций. Смочите руки в воде. Возьмите одну часть риса и сформируйте лепешку. Пальцами сделайте небольшое углубление, положите в него начинку. Залепите, чтобы рыба оказалась внутри. Придайте треугольную форму и оберните онигири полоской водорослей нори.
Serve onigiri with soy sauce.
Онигири подавайте с соевым соусом.