Peel the garlic, rinse the chicken fillet.
Почистите чеснок, промойте куриное филе.
Marinate the meat. Chop the garlic. In a deep bowl, mix 2 tbsp. oil, half of all garlic and wine vinegar. Pour water, add salt and pepper. Cut the chicken into long strips, immerse in the marinade and leave for 120 minutes.
Замаринуйте мясо. Чеснок измельчите. В глубокой посуде смешайте 2 ст.л. масла, половину всего чеснока и винный уксус. Налейте воду, добавьте соль и перец. Нарежьте курицу длинными полосками, погрузите в маринад и оставьте на 120 минут.
Prepare the breading. Mix the egg whites, the remaining garlic in a bowl, add salt and pepper, pour the flour into a separate bowl and grind the corn flakes into another. Dip the chicken pieces first into the egg mixture, then into the flour, then into the egg again, then into the corn.
Приготовьте панировку. Смешайте в миске яичные белки, оставшийся чеснок, добавьте соль и перец, в отдельную посуду насыпьте муку, а в другую измельчите кукурузные хлопья. Окуните кусочки куриного филе сначала в яичную смесь, потом обваляйте в муке, снова в яйце, после чего — в кукурузе.
Fry the strips. Heat a frying pan with plenty of oil and fry each piece of meat for 10-15 minutes until golden brown.
Пожарьте стрипсы. Нагрейте сковороду с большим количеством масла и обжаривайте каждый кусочек мяса по 10-15 минут, пока не образуется золотистая корочка.
You can serve chicken with mayonnaise. But you can also make homemade sauce for strips. To do this, mix tomato paste, garlic and pepper.
Подавать курицу можно с майонезом. Но можно приготовить и домашний соус для стрипсов. Для этого смешайте томатную пасту, чеснок и перец.