If the minced meat is frozen, defrost it in advance. It is better to do this in the refrigerator for 6 hours. Wash and dry the tomatoes. Wash and peel the onions, carrots, and garlic. Prepare a baking dish. Preheat the oven to 180 degrees. Prepare a small saucepan, a large heavy-walled frying pan and a blender.
Если фарш замороженный, разморозьте его заранее. Делать это лучше в холодильнике в течение 6 часов. Помойте и обсушите помидоры. Помойте и почистите лук репчатый, морковь, чеснок. Приготовьте форму для запекания. Разогрейте духовку до 180 градусов. Приготовьте небольшую кастрюлю, большую толстостенную сковороду и блендер.
Prepare lasagne sheets. Boil the leaves in boiling water until half cooked. Immerse the sheets one by one in dripping water and remove them using tongs.
Приготовьте листы для лазаньи. Отварите листы в кипящей воде до полуготового состояния. Погружайте листы по очереди в капящую воду и доставайте при помощи щипцов.
Prepare bechamel sauce. Heat the milk, it should be hot. Melt the butter in a small saucepan. Add flour. Fry the flour over medium heat for 2 minutes. Add hot milk to the butter-flour mixture in small portions, stirring constantly. Add salt, black pepper, nutmeg. Cook over medium heat, stirring constantly, until thickened. Remove sauce from heat.
Приготовьте соус бешамель. Молоко подогрейте, оно должно быть горячим. Растопите в небольшой кастрюле сливочное масло. Добавьте муку. Обжаривайте на среднем огне муку 2 минуты. Небольшими порциями, постоянно помешивая, добавьте горячее молоко к масляно-мучной смеси. Добавьте соль, черный перец, мускатный орех. Варите на среднем огне, постоянно помешивая, до загустения. Снимите соус с огня.
Prepare bolognese sauce. Squeeze the garlic. Grate the carrots on a coarse grater. Finely chop the onion. Fry onions, carrots and garlic in vegetable oil for 5 minutes. Add minced meat, fry for another 5 minutes. Peel the tomatoes and puree in a blender until smooth. Add tomato paste, water, Italian herbs, salt, black pepper and tomato puree to the minced meat. Simmer over low heat for 1 hour.
Приготовьте соус болоньезе. Выдавите чеснок. Натрите на крупной терке морковь. Нарежьте мелко лук. Обжарьте 5 минут на растительном масле лук, морковь и чеснок. Добавьте фарш, обжаривайте еще 5 минут. Помидоры очистите от кожуры и пробейте блендером до однородности. Добавьте к фаршу томатную пасту, воду, итальянские травы, соль, черный перец и пюре из помидоров. Тушите на малом огне 1 час.
Assemble the lasagna. Place some of the bechamel sauce on the bottom of the pan. Continue in this order until the ingredients run out: lasagna sheets, bechamel, bolognese.
Соберите лазанью. На дно формы выложите часть соуса бешамель. Далее в такой последовательности, пока не закончатся ингредиенты: листы лазаньи, бешамель, болоньезе.
Bake lasagna. Place the lasagna in the oven preheated to 180 degrees for 30 minutes. Grate the cheese on a coarse grater. Sprinkle the top layer with grated cheese. Place in the oven for 5 minutes until the crust is browned.
Испеките лазанью. Поместите лазанью в духовку, разогретую до 180 градусов, на 30 минут. Натрите на крупной терке сыр. Посыпьте верхний слой тертым сыром. Поставьте в духовку на 5 минут до зарумянивания корочки.
Serve lasagna hot, garnished with fresh basil leaves.
Подавайте лазанью горячей, украсив листиками свежего базилика.