Conveniently arrange the ingredients you need. Wash the eggplants and cut into rings no more than a centimeter thick. Place them on a paper towel and cover with something heavy, leave for 30 minutes. This is necessary to remove moisture from the eggplants. Also cut the mozzarella cheese into rings. Grate the hard cheese. Peel the garlic and onion, wash and finely chop. Wash the basil and dry with paper towels. Prepare the oven and cutlery.
Удобно расположите нужные ингредиенты. Баклажаны помойте и нарежьте кольцами толщиной не более сантиметра. Выложите их на бумажное полотенце и накройте чем-то тяжелым, оставьте на 30 минут. Это нужно, чтобы из баклажанов ушла влага. Сыр моцарелла также нарежьте кольцами. Твердый сыр натрите на терке. Чеснок и лук почистите, помойте и мелко нарежьте. Базилик помойте и обсушите бумажными полотенцами. Подготовьте духовку и столовые приборы.
While the moisture is leaving the eggplants, fry them. Heat a frying pan, pour in oil, add finely chopped onion and garlic. Fry until golden brown over medium heat and add canned tomatoes in their own juice. Mash the tomatoes a little. Add salt, pepper, spices to taste, basil and stir. Bring to a boil, reduce heat to low and simmer for 15 minutes.
Пока уходит влага из баклажанов, сделайте зажарку. Разогрейте сковороду, влейте масло, выложите мелко нарезанный лук и чеснок. Обжарьте до румяности на среднем огне и добавьте консервированные помидоры в собственном соку. Помидоры немного разомните. Добавьте соль, перец, специи по вкусу, базилик и перемешайте. Доведите до кипения, уменьшите огонь до минимума и тушите 15 минут.
Heat a frying pan, add oil and fry the eggplants on both sides until golden brown. Place the fried eggplants on a paper towel to absorb excess oil.
Разогрейте сковороду, влейте масло и пожарьте баклажаны с 2 сторон до золотистого цвета. Обжаренные баклажаны выложите на бумажное полотенце, чтобы оно впитало излишки масла.
Preheat the oven to 200 degrees. Take a baking dish and place a couple of spoons of tomato sauce on the bottom. Place a layer of eggplant on top, then a layer of mozzarella, then a layer of grated cheese. In the same sequence, lay out all the ingredients in layers. At the very end, add the sauce and place the pan in the oven for 25-30 minutes. Once the time is up, remove the pan and sprinkle with Parmesan and breadcrumbs. Place some thinly sliced butter on top and place in the oven for another 10 minutes.
Разогрейте духовку до 200 градусов. Возьмите форму для запекания и на дно положите пару ложек томатного соуса. Сверху выложите слой баклажанов, затем слой моцареллы, после слой тертого сыра. В той же последовательности выложите все ингредиенты слоями. В самом конце добавьте соус и поставьте форму в духовку на 25-30 минут. По истечении времени достаньте форму, посыпьте пармезаном и панировочными сухарями. Сверху положите немного тонко нарезанного сливочного масла и отправьте в духовку еще на 10 минут.
Before serving, garnish with basil leaves.
Перед подачей украсьте листьями базилика.