Prepare the necessary ingredients. Wash the eggplants. Wash the lemon and squeeze the juice out of it. Peel, wash and chop the garlic. Wash the hot pepper, core it and chop it finely. You can make your own sesame paste by grinding sesame seeds. Preheat the oven to 180 degrees and prepare the cutlery.
Подготовьте нужные ингредиенты. Баклажаны помойте. Лимон помойте и выжмите из него сок. Чеснок почистите, помойте и измельчите. Жгучий перец помойте, очистите от сердцевины и мелко нарежьте. Кунжутную пасту можете сделать самостоятельно, перемолов семена кунжута. Разогрейте духовку до 180 градусов и подготовьте столовые приборы.
Bake the eggplants. Prick the eggplants with a fork in several places and place in a preheated oven for 30 minutes. Then cool slightly, remove the skin, extract the pulp and chop it finely.
Запеките баклажаны. Баклажаны проколите вилкой в нескольких местах и поставьте в разогретую духовку на 30 минут. Затем немного остудите, снимите кожицу, извлеките мякоть и мелко ее нарежьте.
Make babaganoush. Add chopped garlic, sesame paste, lemon juice, yogurt, salt, hot pepper, cumin to a bowl with eggplants. Mix everything thoroughly. Let cool completely and serve.
Сделайте бабагануш. В миску с баклажанами добавьте измельченный чеснок, кунжутную пасту, лимонный сок, йогурт, соль, острый перец, зиру. Тщательно все перемешайте. Дайте полностью остыть и подавайте к столу.
Drizzle the babaganoush with olive oil and serve with flatbreads.
Полейте бабагануш оливковым маслом и подавайте с лепешками.