Prepare ingredients for the dish. Take out the kefir and cereal. Tip: Depending on the processing method, buckwheat is divided into two types: kernel and prodel. Yadritsa are whole buckwheat kernels, peeled from the hulls. This type of cereal contains less debris and is easier to wash.
Приготовьте продукты для блюда. Достаньте кефир и крупу. Совет: В зависимости от способа обработки гречка делится на два вида: ядрицу и продел. Ядрица — это цельные ядра гречихи, очищенные от лузги. В такой крупе содержится меньше сора, ее легче промыть.
Prepare buckwheat with kefir. Sort the grains and rinse under running water. Pour kefir over buckwheat and stir.
Приготовьте гречку с кефиром. Крупу переберите, промойте под проточной водой. Залейте гречку кефиром, перемешайте.
Let the buckwheat brew. Cover the dish with a lid and place in the refrigerator for 8 hours. Before use, mix buckwheat with kefir with a spoon.
Дайте гречке настояться. Накройте блюдо крышкой и уберите на 8 часов в холодильник. Перед употреблением перемешайте гречку с кефиром ложкой.
Serve buckwheat with kefir in bowls.
Подавайте гречку с кефиром в пиалах.