Remove the pits from the cherries. Heat the water.
Из вишни выньте косточки. Воду подогрейте.
Add salt to the flour, pour in hot water, add softened butter and sour cream. Knead into a homogeneous elastic dough. Divide the finished dough into 3 parts, wrap each part with cling film and leave for 20 minutes.
В муку добавьте соль, влейте горячую воду, введите размягченное сливочное масло и сметану. Вымесите однородное эластичное тесто. Готовое тесто разделите на 3 части, каждую часть оберните пищевой пленкой и оставьте на 20 минут.
In a bowl, mix cherries with sugar and starch.
В миске смешайте вишню с сахаром и крахмалом.
Roll out the dough, and then use a mug or a special mold to cut out identical rounds. Place the filling in the center of each piece and form a dumpling.
Раскатайте тесто, а потом с помощью кружки или специальной формы вырежьте одинаковые кругляшки. В центр каждой заготовки положите начинку и сформируйте вареник.
Cook the dumplings in boiling water for 4-5 minutes.
Варите вареники в кипящей воде 4-5 минут.