Prepare ingredients for Arabiata pasta. Coarsely chop the chili pepper and garlic. Chop the capers and olives. Cut fresh tomatoes into medium pieces. Tip: Fresh tomatoes for this recipe should be very ripe, even barely overripe.
Подготовьте продукты для пасты Арабьята. Перец чили и чеснок крупно порубите. Каперсы и оливки измельчите. Свежие помидоры нарежьте средними кусочками. Совет: Свежие помидоры для этого рецепта должны быть очень спелыми, даже едва переспелыми.
Prepare Arabiata sauce. In a frying pan, fry the garlic and chili pepper in olive oil for 3-5 minutes. The vegetables should impart flavor to the oil. Add chopped tomatoes in their own juice. Simmer for 15 minutes over medium heat. Add fresh tomatoes, capers, olives, basil. Salt and pepper. Continue simmering for 10-15 minutes.
Приготовьте соус Арабьята. На сковороде обжарьте на оливковом масле чеснок и перец чили 3-5 минут. Овощи должны отдать аромат маслу. Добавьте рубленные томаты в собственном соку. Тушите 15 минут на среднем огне. Добавьте свежие помидоры, каперсы, оливки, базилик. Посолите, поперчите. Продолжайте тушить 10-15 минут.
Prepare the pasta. Boil the pasta in salted water for about 8-10 minutes. Drain in a colander. Add 1/2 cup of water to the sauce and stir. Then mix the sauce with the pasta.
Приготовьте пасту. Отварите пасту в подсоленной воде, примерно, 8-10 минут. Откиньте на дуршлаг. 1/2 стакана воды добавьте в соус, перемешайте. Затем смешайте соус с пастой.
Serve the Arabiata pasta with a generous sprinkling of grated Parmesan cheese on top and garnished with fresh basil.
Подавайте пасту Арабьята, щедро посыпав сверху тертым сыром пармезан и украсив свежей зеленью базилика.