Rinse peppers, tomatoes, herbs. Remove seeds and membranes from the pepper. Rinse the eggs and pat dry with a paper towel. Peel the garlic and onion. Eggs should be at room temperature for cooking, so remove them from the refrigerator in advance.
Промойте перец, помидоры, зелень. Удалите семечки и перегородки у перца. Яйца промойте и промокните бумажным полотенцем. Чеснок и лук очистите от кожуры. Яйца для готовки должны быть комнатной температуры, поэтому заранее достаньте их из холодильника.
Prepare the vegetable base. Place a deep frying pan on the fire. Pour in olive oil. Finely chop the onion and fry for 3-4 minutes over low heat. Cut the bell pepper into small pieces and add to the onion in the pan. Grind the garlic with a press. After 5 minutes, add garlic and turmeric to the pan. Simmer for 5 minutes. Add tomatoes. Cook for 10 minutes over medium heat, add salt to taste. Finely chop the parsley, add to the vegetables and stir.
Приготовьте овощную основу. Поставьте глубокую сковороду на огонь. Налейте оливковое масло. Мелко порежьте лук и обжарьте 3-4 минуты на медленном огне. Порежьте болгарский перец на мелкие кусочки, добавьте к луку в сковороду. Чеснок измельчите прессом. Через 5 минут добавьте чеснок и куркуму в сковороду. Тушите 5 минут. Добавьте помидоры. Готовьте 10 минут на среднем огне, посолите по вкусу. Петрушку мелко порежьте, добавьте в овощи и перемешайте.
Add eggs to the pan. Using a spoon, make six indentations in the roasted vegetables. Beat a whole egg into three holes. Place only the yolks in the remaining three cavities. Separate the whites from the yolks so that the yolks remain intact. Place them in the recesses, add salt and pepper to taste. Cook the dish until the whites turn white. The yolks should remain raw. Serve the dish hot.
Добавьте в сковороду яйца. Сделайте ложкой в овощной зажарке шесть углублений. В три углубления вбейте по целому яйцу. В остальные три углубления нужно выложить одни желтки. Отделите белки от желтков, чтобы желтки остались целыми. Выложите их в углубления, добавьте соль и перец по вкусу. Готовьте блюдо, пока белки не побелеют. Желтки должны оставаться сырыми. Подавайте блюдо к столу горячим.
Sprinkle shakshuka with finely chopped onion before serving. Serve with flatbread or pita bread.
Шакшуку перед подачей посыпьте мелко нарезанным луком. Подавайте с лепешкой или лавашом.