Prepare ingredients for porridge. Cut the butter into several pieces.
Подготовьте продукты для каши. Нарежьте масло на несколько кусочков.
Remove oil and dust from the millet, which causes the grains to stick together. Pour the millet into a saucepan and pour a glass of water. Bring to a boil, then turn off the heat and drain the cereal in a colander. After this, rinse the millet under running water.
Удалите с пшена масло и пыль, по вине которых крупинки слипаются. Насыпьте пшено в кастрюльку и налейте стакан воды. Доведите до кипения, затем выключите огонь и откиньте крупу на дуршлаг. После этого промойте пшено под проточной водой.
Boil the millet over medium heat without covering the pan. Place the washed cereal back into the saucepan. Add salt, sugar. Pour in 2 glasses of water. Turn on the stove. Bring to a boil and cook uncovered for 10 minutes.
Отварите пшено на среднем огне, не закрывая крышку кастрюли. Переложите промытую крупу снова в кастрюльку. Добавьте соль, сахар. Влейте 2 стакана воды. Включите плиту. Доведите до кипения и варите 10 минут в открытом виде.
Without butter, the porridge will definitely not turn out so tasty and crumbly. 10 minutes after boiling, add oil, distributing the pieces evenly over the porridge.
Без масла каша точно не получится такой вкусной и рассыпчатой. Через 10 минут после закипания добавьте масло, распределив кусочки равномерно по каше.
Let the porridge brew after cooking. Once the oil has been added, turn off the heat, cover the dish with a lid and leave for 30 minutes to absorb any remaining water.
Дайте каше настояться после варки. После того, как масло было добавлено, выключите огонь, накройте блюдо крышкой и оставьте на 30 минут для впитывания остатков воды.
Serve the porridge with Borodino bread and milk.
Подавайте кашу с бородинским хлебом и молоком.