Wash the potatoes, dry with a paper towel and cut into 2 mm thick slices. Grate the cheese on a coarse grater. Cut the garlic in half. Preheat the oven to 180°C.
Картофель помойте, просушите бумажным полотенцем и нарежьте кружочками толщиной 2 мм. Сыр натрите на крупной терке. Чеснок разрежьте пополам. Разогрейте духовку до 180°C.
Prepare the filling: in a bowl, mix ¾ of the grated cheese with milk and egg, salt and spices. Place the mixture in the refrigerator.
Приготовьте заливку: в миске смешайте ¾ тертого сыра с молоком и яйцом, солью и специями. Уберите смесь в холодильник.
Rub the baking dish with garlic and overlap the potatoes.
Форму для запекания натрите чесноком и выложите картофель внахлест.
Pour the filling over the potatoes and spread the remaining cheese evenly. Bake the potatoes in the oven for 30-40 minutes at 180°C.
Влейте заливку на картофель, равномерно распределите оставшийся сыр. Запекайте картофель в духовке 30-40 минут при 180°C.