Cut the apples into cubes. Melt the butter in a saucepan on the stove or in the microwave. Chop the nuts with a knife.
Яблоки нарежьте кубиком. Растопите сливочное масло в сотейнике на плите или в СВЧ-печи. Орехи порубите ножом.
Roll out the dough to the size of the baking pan. Place the dough in the pan, forming the bottom and sides.
Тесто раскатайте, соразмерно форме для выпечке. Выложите тесто в форму, сформировав дно и бортики.
Prepare the filling: mix apples, 70 g of sugar and starch in a bowl. Then spread the filling onto the dough.
Приготовьте начинку: в миске смешайте яблоки, 70 г сахара и крахмал. Затем выложите начинку на тесто.
Prepare the crispy top layer: In a bowl, whisk together the melted butter, remaining sugar and flour. Grind the mixture with your hands until it has the consistency of sand, then add the nuts and mix everything well again.
Приготовьте верхний хрустящий слой: в миске смешайте растопленное масло, оставшийся сахар и муку. Перетрите смесь руками до консистенции песка, далее добавьте орехи и опять все хорошо перемешайте.
Place the resulting mixture on top of the apples on the pie.
Полученную смесь выложите на пирог сверху яблок.
Bake the pie in the oven for 25-30 minutes at 175°C.
Выпекайте пирог в духовке 25-30 минут при 175°C.