Thaw puff pastry at room temperature. Rinse the raisins, separate from the stems and dry on paper towels. Prepare a baking tray and baking paper. Preheat the oven to 200 degrees.
Разморозьте слоеное тесто при комнатной температуре. Изюм промойте, отделите от хвостиков и просушите на бумажных полотенцах. Приготовьте противень и пекарскую бумагу. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Prepare the filling. Place cottage cheese in a cup, mash with a fork, beat in 1 egg and add raisins, sugar and vanillin. Mix thoroughly, distributing the raisins evenly throughout the filling.
Приготовьте начинку. В чашку положите творог, разомните вилкой, вбейте 1 яйцо и добавьте изюм, сахар и ванилин. Тщательно перемешайте, равномерно распределив изюм в начинке.
Start rolling out the puff pastry. Roll out the dough into a layer 2-3 mm thick. Then cut into equal rectangles or squares.
Приступите к раскатке слоеного теста. Тесто раскатайте в пласт толщиной 2-3 мм. Затем разрежьте на равные прямоугольники или квадраты.
Form samsa with cottage cheese. Place 1 tsp on one side. fillings. Do not add too much, otherwise the samsa will open and the contents will end up on the baking sheet. Cover with the other half of the dough and firmly press the edges together.
Сформируйте самсу с творогом. На одну сторону положите по 1 ч.л. начинки. Не добавляйте слишком много, иначе самса раскроется, и содержимое окажется на противне. Накройте второй половинкой теста и сильно прижмите края между собой.
Bake samsa. Prepare a baking sheet (line it with baking paper, sprinkle with flour or add a little water to the baking sheet). Then place the products in a row, brush with beaten egg and water. Bake for 25-30 minutes at 200 degrees.
Выпеките самсу. Подготовьте противень (застелите пекарской бумагой, посыпьте мукой или добавьте на противень немного воды). Затем уложите в ряд изделия, смажьте взбитым с водой яйцом. Выпекайте в течение 25-30 минут при 200 градусах.
Place the finished samsa with cottage cheese in a bowl, close the lid for 5 minutes to make it softer. Then place on a serving plate and serve with jam, preserves or honey.
Готовую самсу с творогом положите в миску, закройте крышкой на 5 минут, чтобы она стала более мягкой. Затем выложите на сервировочное блюдо и подавайте с джемом, вареньем или медом.