Remove the dough from the freezer in advance. Thaw it until soft at room temperature. Peel the potatoes and onions. Chop the potato tubers into small cubes. Rinse the chicken fillet under cold water and cut into small pieces. Finely chop the onion. Beat the chicken egg with a whisk. Prepare a baking sheet and parchment paper. Preheat the oven to 180 degrees.
Тесто заранее достаньте из морозилки. Разморозьте его до мягкой структуры при комнатной температуре. Очистите картофель и лук. Измельчите картофельные клубни на маленькие кубики. Куриное филе промойте под холодной водой и нарежьте небольшими кусочками. Мелко порежьте лук. Взбейте куриное яйцо венчиком. Приготовьте противень и пергаментную бумагу. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the filling. Place chopped potatoes, onions and chicken in a bowl. Season with salt and pepper. Add ground spices (paprika, cumin), stir.
Приготовьте начинку. В миску выложите нарезанные картофель, лук и курицу. Посолите и поперчите. Добавьте молотые специи (паприку, зиру), перемешайте.
Roll out the puff pastry for samsa. Divide the defrosted dough layers into squares. Cut into pieces and roll out the puff pastry pieces. Cut out round blanks for samsa. Roll the remaining dough into a ball, roll out on the countertop and repeat the process.
Раскатайте слоеное тесто для самсы. Пласты размороженного теста разделите на квадраты. Нарежьте на части и раскатайте части слоеного теста. Вырежьте круглые заготовки для самсы. Остатки теста скатайте в шар, раскатайте на столешнице и повторите процесс.
Make triangular pies. Place 1-2 tbsp in the center of the workpiece. fillings. Fasten the edges of the blanks in the shape of a triangle.
Слепите треугольные пирожки. В центр заготовки поместите 1-2 ст.л. начинки. Скрепите края заготовок в форме треугольника.
Bake samsa. Place the pieces, seam side down, on a baking sheet lined with parchment. Cover with beaten egg and sprinkle with sesame seeds. Move the baking sheet to the oven and bake homemade samsa for 40 minutes at 180 degrees.
Выпеките самсу. Заготовки поместите швом вниз на противень, выстланный пергаментом. Покройте взбитым яйцом и посыпьте кунжутом. Переместите противень в духовку и выпекайте домашнюю самсу в течение 40 минут при 180 градусах.
Serve samsa stuffed with chicken and potatoes with garlic sauce.
Подавайте самсу с начинкой из курицы и картофеля с чесночным соусом.