Remove the butter from the refrigerator in advance, but do not melt it in the microwave. Let it soften naturally. Peel the pumpkin, grate it on a coarse grater or chop it finely. Chop the onion and pour boiling water over it for 1 minute to remove the bitterness. Prepare a baking sheet and parchment paper. Preheat the oven to 200 degrees.
Заранее достаньте масло из холодильника, но не растапливайте в микроволновке. Дайте ему размягчиться в естественных условиях. Тыкву очистите, натрите на крупной терке или мелко порежьте. Измельчите и залейте на 1 минуту кипятком лук, чтобы убрать горечь. Приготовьте противень и пергаментную бумагу. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Prepare the dough for samsa. Combine the egg, warm water, softened butter and salt in a deep bowl. Add sifted flour in portions and knead into an elastic, soft dough that does not stick to your hands.
Приготовьте тесто для самсы. Соедините в глубокой миске яйцо, теплую воду, размягченное сливочное масло и соль. Порционно всыпьте просеянную муку, замесите эластичное, мягкое тесто, которое не липнет к рукам.
Prepare the dough for rolling out. Divide the finished dough into 2 equal parts, roll into balls, cover with a clean towel. Let it sit for about 30 minutes at room temperature.
Подготовьте тесто для раскатки. Готовое тесто разделите на 2 равные части, скатайте шарики, накройте чистым полотенцем. Дайте ему постоять около 30 минут при комнатной температуре.
Roll out the puff pastry. On a floured surface, roll out one ball into a layer 4-5 mm thick. Grease it with butter. Cover with the second rolled out layer and grease again with oil. Roll the dough into a tube, pressing firmly each time. Cut into small pieces and roll them out.
Раскатайте слоеное тесто. На присыпанной мукой поверхности раскатайте один шарик в пласт толщиной 4-5 мм. Смажьте его сливочным маслом. Накройте вторым раскатанным пластом, снова смажьте маслом. Скатайте тесто в трубочку, плотно прижимая каждый раз. Нарежьте небольшими кусочками и раскатайте их.
Prepare the filling and form the samsa. Mix pumpkin and onion in a separate bowl. Add salt and pepper to taste and stir. Place 1 tbsp on a piece of dough. Fix the edges to form a neat triangle.
Приготовьте начинку и сформируйте самсу. Тыкву и лук смешайте в отдельной миске. Посолите, поперчите по вкусу и перемешайте. На кусочек теста выложите 1 ст.л. Зафиксируйте края, чтобы получился аккуратный треугольник.
Bake the samsa in the oven. Place the pieces, seam side down, on a baking sheet lined with parchment. Grease with butter. Place in an oven preheated to 200 degrees and bake until golden, about 35-45 minutes.
Запеките самсу в духовке. Выложите заготовки швом вниз на противень, застеленный пергаментом. Смажьте сливочным маслом. Отправьте в разогретую до 200 градусов духовку и выпекайте до золотистости около 35-45 минут.
Serve samsa with Uzbek pumpkin with onions sprinkled with vinegar. Cut the onion into thin half rings, place it on a dish and pour a small amount of vinegar over it.
Подавайте самсы с тыквой по-узбекски с луком, политым уксусом. Нережьте тонкими полукольцами лук, выложите его на блюдо и полейте небольшим количеством уксуса.