Peel the onion, rinse and finely chop. Rinse the egg, pat dry with a paper towel, and separate the yolk from the white. Remove the butter from the refrigerator in advance so that it becomes soft. Prepare a baking sheet and parchment. Preheat the oven to 180 degrees.
Очистите лук от кожуры и промойте, мелко порежьте. Промойте яйцо, промокните бумажным полотенцем, отделите желток от белка. Сливочное масло достаньте заранее из холодильника, чтобы оно стало мягким. Приготовьте противень и пергамент. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the filling. Place the minced meat in a deep bowl. Add onion to meat, stir. Add salt, pepper and paprika, stir.
Подготовьте начинку. В глубокую миску выложите фарш. Лук добавьте к мясу, перемешайте. Добавьте соль, перец и паприку, перемешайте.
Prepare samsa. Cut the pita bread into 4 pieces. Brush each piece of pita bread with soft butter. Place 1.5 tbsp on the edge of the pita bread. minced meat. Fold the pita bread diagonally, forming a triangle. Stir the yolk separated from the egg with a fork and brush the samsa. Sprinkle the preparations with sesame seeds. Line a baking sheet with parchment. Place the dough on a baking sheet. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 25 minutes.
Приготовьте самсу. Лаваш разрежьте на 4 части. Смажьте каждый кусочек лаваша мягким сливочным маслом. На край лаваша положите 1,5 ст.л. фарша. Заверните лаваш по диагонали, образуя треугольник. Желток, отделенный от яйца, размешайте вилкой, смажьте самсу. Посыпьте заготовки кунжутом. Застелите противень пергаментом. Выложите на противень тесто. Выпекайте в разогретой до 180 градусов духовке 25 минут.
Serve hot lavash samsa with fresh vegetables.
Горячую самсу из лаваша подавайте со свежими овощами.