To make more efficient use of the time in the kitchen spent on preparing Czech-style pork knuckle, prepare in advance all the necessary kitchen equipment: a deep pan for cooking meat, a sharp knife for peeling and cutting vegetables, a suitable baking dish and food foil. Rinse the pork knuckle well under running water. If there are bristles or hairs on the skin, remove them with a knife or burn them over a gas burner. Peel the carrots and onions and cut into four parts. Peel the garlic cloves. Tip: to make the skin of the pork knuckle softer, pre-soak the meat in cold water for 1 hour.
Для более эффективного использования времени на кухне, затраченного на приготовление свиной рульки по-чешски, заранее подготовьте весь необходимый кухонный инвентарь: глубокую кастрюлю для варки мяса, острый нож для чистки и резки овощей, подходящую форму для запекания и пищевую фольгу. Свиную рульку хорошо промойте под проточной водой. Если на шкурке есть щетина или волоски, удалите их с помощью ножа или обожгите над газовой конфоркой. Морковь и лук очистите и разрежьте на четыре части. Зубчики чеснока очистите от шелухи. Совет: чтобы шкурка у свиной рульки стала мягче, предварительно замочите мясо в холодной воде на 1 час.
Cook the knuckle. Place the pork knuckle in a large saucepan, add carrots, onions, garlic, bay leaves, allspice, black and capsicum peppers, cloves and salt, pour beer over everything. The liquid should cover the meat halfway: if there is not enough beer, add water. Place the pan with the shank over low heat. Bring to a boil, skimming off the foam. Cover with a lid and simmer over low heat for 1 hour. Then turn the shank over in the pan on the other side and leave to cook for another 1 hour.
Сварите рульку. В большую кастрюлю положите свиную рульку, добавьте морковь, лук, чеснок, лавровый лист, душистый, черный и стручковый перцы, гвоздику и соль, залейте все пивом. Жидкость должна закрывать мясо наполовину: если пива не хватает, долейте воды. Поставьте кастрюлю с рулькой на небольшой огонь. Доведите до кипения, снимая пенку. Накройте крышкой и варите на маленьком огне в течение 1 часа. Затем переверните рульку в кастрюле на другой бок и оставьте вариться еще на 1 час.
Prepare the glaze. To do this, mix honey and mustard in a container.
Приготовьте глазурь. Для этого в емкости смешайте мед и горчицу.
Prepare the shank for baking. Transfer the cooked shank from the pan to a baking dish. Pour some broth from the pan into the bottom of the pan. Brush the top of the shanks with the honey mustard glaze.
Подготовьте рульку к запеканию. Переложите вареную рульку из кастрюли в форму для запекания. На дно формы налейте немного бульона из кастрюли. Смажьте верх рульки медово-горчичной глазурью.
Bake the knuckle. Preheat the oven to 180 degrees. Place the pork knuckle pan in it and bake for 1 hour until golden brown. Check the meat periodically to make sure it doesn't burn. Brush top with honey mustard glaze twice while baking. Remove the finished pork knuckle from the oven and transfer it from the pan to a large flat dish.
Запеките рульку. Разогрейте духовку до 180 градусов. Отправьте в нее форму со свиной рулькой и запекайте в течение 1 часа до появления румяной корочки. Периодически проверяйте мясо, чтобы оно не пригорело. 2 раза во время запекания смажьте верх медово-горчичной глазурью. Готовую свиную рульку достаньте из духовки и переложите из формы на большое плоское блюдо.
Serve Czech pork knuckle with fried potatoes and fresh herbs. Sauerkraut and young green onions are good as an appetizer for delicious juicy meat.
Свиную рульку по-чешски подавайте вместе с жареным картофелем и свежей зеленью. В качестве закуски к аппетитному сочному мясу хороши будут квашеная капуста и молодой зеленый лук.