Peel the onions, garlic and carrots. Wash and separate the parsley into small sprigs. Prepare a clean plastic bottle with a volume of 2 or 1.5 liters, cut off the top part with the neck from the bottle. Remove the broth pan and cling film. Wash the pork knuckle, cut lengthwise to the middle, remove the bone and cut the meat from the skin into as large pieces as possible. Cut several small pieces about 2-3 cm long from the inside of the skin. Tip: the meat can be cut immediately along with the skin. First, the skin should be scraped well and rough growths removed.
Почистите лук, чеснок и морковь. Помойте и разберите на маленькие веточки зелень петрушки. Приготовьте чистую пластиковую бутылку объемом 2 или 1,5 литра, срежьте с бутылки верхнюю часть с горлышком. Достаньте кастрюлю для бульона и пищевую пленку. Свиную рульку промойте, разрежьте вдоль до середины, выньте кость и срежьте со шкуры мясо как можно более крупными кусками. Отрежьте с внутренней стороны шкуры несколько небольших кусочков длиной около 2-3 см. Совет: мясо можно нарезать сразу вместе со шкуркой. Предварительно шкурку следует хорошо поскоблить и удалить грубые наросты.
Cook the meat. Place the meat, pieces of skin and bones in a saucepan and cover with cold water. Bring the broth to a boil and carefully skim off any foam that forms. Cut the carrots and onions into large pieces and add to the broth. Add bay leaf, allspice peas, salt, reduce heat and simmer over low heat for about 2 hours. Remove the meat and pieces of skin from the broth into a separate container and cool. Let the broth cool and strain thoroughly.
Сварите мясо. Положите мясо, кусочки шкурки и кости в кастрюлю и залейте холодной водой. Доведите бульон до кипения и тщательно снимите образовавшуюся пену. Нарежьте крупными кусками морковь и лук, положите в бульон. Добавьте лавровый лист, горошины душистого перца, соль, убавьте огонь и варите на небольшом огне около 2 часов. Достаньте из бульона мясо и кусочки шкурки в отдельную емкость, остудите. Дайте остыть бульону и тщательно процедите.
Add spices. Pass the garlic through a press and mix it with ground black pepper. Add this mixture to the meat and mix well. Place the meat with pepper and garlic in a plastic bottle and fill it with broth. By pressing on the bottle, distribute the broth and meat evenly in it.
Добавьте специи. Пропустите чеснок через пресс-«давилку» и смешайте его с черным молотым перцем. Положите эту смесь к мясу и хорошо перемешайте. Выложите мясо с перцем и чесноком в пластиковую бутылку и залейте его бульоном. Надавливаниями на бутылку равномерно распределите в ней бульон и мясо.
Finish cooking. Wrap the hole in the bottle with cling film and put it in the refrigerator for 2-3 hours until the broth has completely hardened. Carefully cut the bottle with scissors and remove the finished brawn from the shank.
Завершите приготовление. Замотайте отверстие в бутылке пищевой пленкой и уберите в холодильник на 2-3 часа, пока бульон полностью не застынет. Аккуратно разрежьте бутылку ножницами и достаньте готовый зельц из рульки.
Cut the brawn from the knuckle into portions about 1 cm wide and arrange in a circle on a serving platter for appetizers. Place a drop of table horseradish on each piece and place a small sprig of parsley next to it.
Нарежьте зельц из рульки на порционные куски шириной около 1 см, разложите по кругу на сервировочном блюде для закусок. Капните столовый хрен на каждый кусочек и положите рядом маленькую веточку петрушки.