Wash the knuckle, cut it lengthwise on one side and separate the bone from the meat. Unfold the piece of meat, making cuts until it is even and flat. Turn the meat over and scrape the skin with a knife, removing the roughest areas. Peel the garlic, chop the bay leaf in a mortar or knife. Wash the dill and divide it into small sprigs. Prepare a baking bag, kitchen twine, foil or cling film.
Промойте рульку, разрежьте ее вдоль с одной стороны и отделите кость от мяса. Разверните кусок мяса, делая надрезы, чтобы он стал ровным и плоским. Переверните мясо и поскоблите шкуру ножом, удаляя наиболее грубые участки. Очистите чеснок, измельчите в ступке или ножом лавровый лист. Вымойте зелень укропа и разделите на маленькие веточки. Подготовьте пакет для запекания, кулинарный шпагат, фольгу или пищевую пленку.
Prepare the marinade. Pass the garlic cloves through a press and mix it with mustard and olive oil. Add salt, sugar, chopped bay leaf, paprika, red and black pepper. Stir and wait a few minutes for the salt and sugar to dissolve.
Приготовьте маринад. Пропустите зубчики чеснока через пресс-«давилку», смешайте его с горчицей и оливковым маслом. Добавьте соль, сахар, измельченный лавровый лист, паприку, красный и черный перец. Перемешайте и подождите несколько минут, пока соль и сахар растворятся.
Marinate the meat. Rub the shank piece well with the marinade, making sure it is evenly coated with the spice mixture. Roll the roll tightly along the longitudinal axis, that is, along the line of the bone, and tie with kitchen twine. Place the knuckle roll in the container with the marinade, turn it over several times and put it in the refrigerator to marinate for at least 1 hour.
Замаринуйте мясо. Хорошо натрите маринадом кусок рульки, следите, чтобы он был весь равномерно покрыт смесью специй. Плотно сверните рулет по продольной оси, то есть по линии кости, и перевяжите кулинарным шпагатом. Положите рулет из рульки в емкость с маринадом, несколько раз переверните и поставьте в холодильник мариноваться не менее, чем на 1 час.
Prepare the knuckle. Wrap the marinated meat in cling film, foil or a baking bag. The meat in the cling film needs to be bandaged again, and several holes must be made in the baking bag using a toothpick. Bring the water in the pan with the roll in the film to a boil and cook over medium heat for about 1.5 hours. Bake the roll in foil or a bag for about an hour at 200 degrees.
Приготовьте рульку. Промаринованное мясо заверните в пищевую пленку, в фольгу или пакет для запекания. Мясо в пищевой пленке нужно еще раз перевязать, а в пакете для запекания сделать несколько отверстий с помощью зубочистки. Доведите воду в кастрюле с рулетом в пленке до кипения и варите на среднем огне около 1,5 часов. Рулет в фольге или пакете запекайте около часа при температуре 200 градусов.
Place the knuckle roll on a large oblong dish, cut into portions about 2 cm wide. Garnish the dish with gherkins, small heads of pickled onions and sprigs of dill.
Выложите рулет из рульки на большое продолговатое блюдо, нарежьте порционными кусками шириной около 2 см. Украсьте блюдо корнишонами, маленькими головками маринованного лука и веточками укропа.