Wash the meat, peel the onion and garlic. Wash the greens and divide into small branches. Prepare a large marinade container large enough to hold the pork knuckle. Crush 3 cloves of garlic in a press, cut 2 cloves of garlic into thin slices, cut the onion into half rings. Prepare a baking sheet and foil. Tip: spices and herbs for the marinade can be selected in different variations. You can also use ready-made dry spice mixtures for pork or barbecue. Anise stars can be taken from ready-made spice mixtures for mulled wine.
Вымойте мясо, очистите лук и чеснок. Зелень промойте и разделите на небольшие веточки. Приготовьте большую емкость для маринада, в которую поместится свиная рулька. Раздавите в прессе 3 зубчика чеснока, 2 зубчика чеснока нарежьте тонкими пластинками, луковицу нарежьте полукольцами. Подготовьте противень и фольгу. Совет: специи и пряности для маринада можно подобрать в разных вариациях. Можно также использовать готовые сухие смеси пряностей для свинины или шашлыка. Звездочки аниса можно взять из готовых смесей пряностей для глинтвейна.
Prepare the marinade. Mix all dry ingredients in a container. Mix garlic and onion with other marinade ingredients. Add white wine vinegar to it and stir. Boil water and pour boiling water over herbs and spices. Place the shanks in the marinade and turn the meat until it is completely coated with the mixture. Leave the shank to marinate in the refrigerator for at least an hour.
Приготовьте маринад. Смешайте в емкости все сухие ингредиенты. Смешайте чеснок и лук с другими составляющими маринада. Добавьте в него белый винный уксус и размешайте. Вскипятите воду и залейте пряности и специи кипятком. Положите рульку в маринад и переворачивайте мясо, пока оно полностью не покроется смесью. Оставьте рульку мариноваться в холодильнике не менее часа.
Make the sauce. Mix honey and mustard in a container, taste and add salt to taste.
Сделайте соус. Смешайте в емкости мед и горчицу, попробуйте и посолите по вкусу.
Bake the meat. Mix garlic cloves with salt. Remove the shank from the marinade, make deep cuts in the meat with a knife, about 4-5 cm apart, and insert garlic slices there. Wrap the shank in foil, leaving no gaps, and place in an oven preheated to 250 degrees. Bake the pork knuckle for 1 hour.
Запеките мясо. Смешайте дольки чеснока с солью. Достаньте рульку из маринада, сделайте на мясе ножом глубокие надрезы примерно в 4-5 см друг от друга и вставьте туда пластинки чеснока. Заверните рульку в фольгу, не оставляя просветов, и поставьте в разогретую до 250 градусов духовку. Запекайте свиную рульку в течение 1 часа.
Finish cooking. Remove the pork knuckle from the oven, unwrap the foil and bake for another 30 minutes until crisp and golden brown.
Завершите приготовление. Достаньте свиную рульку из духовки, разверните фольгу и запекайте еще 30 минут до образования плотной румяной корочки.
Serve homemade pork knuckle on a thick wooden board, garnished with sprigs of herbs. Separately, serve the mustard and honey sauce in a gravy boat. The finishing touch to this composition will be a glass of dark beer.
Подавайте домашнюю свиную рульку на толстой деревянной доске, украсив веточками зелени. Отдельно в соуснике подайте соус из горчицы и меда. Завершающим штрихом в этой композиции станет бокал темного пива.