Wash the fruits and dry on paper towels. Remove the white layer from the orange and divide into slices, which then cut into slices, removing the seeds. Divide the lemon into wedges and remove the seeds. Thaw the dough at room temperature. Prepare a blender and baking tray. Set the oven to preheat to 180 degrees.
Вымойте фрукты, обсушите на бумажных полотенцах. Снимите белый слой с апельсина и разделите на дольки, которые затем нарежьте, удалив косточки. Разделите лимон на дольки и удалите косточки. Разморозьте тесто при комнатной температуре. Приготовьте блендер, противень. Поставьте духовку разогреваться до 180 градусов.
Boil the syrup. Carefully remove the zest from the orange, chop it finely, place it in a saucepan and cover with water. Add 3 tbsp. sugar and cook over medium heat for 10 minutes, stirring constantly.
Сварите сироп. Аккуратно снимите цедру с апельсина, мелко нарежьте ее, поместите в кастрюлю и залейте водой. Добавьте 3 ст.л. сахара и варите на среднем огне 10 минут, постоянно помешивая.
In a deep bowl, use a masher to squeeze out the juice from the orange and lemon. Pour it into a glass, add starch and stir. Pour the syrup into another glass and transfer the boiled zest to the pulp. Grind the pulp using a blender.
В глубокой посуде при помощи толкушки выдавите сок из апельсина и лимона. Слейте его в стакан, добавьте крахмал и перемешайте. В другой стакан слейте сироп, а сваренную цедру переложите к мякоти. Измельчите мякоть при помощи блендера.
Prepare the filling. Pour the syrup and juice with starch into the pan, add the pulp and the remaining sugar. Mix thoroughly and cook until thickened, stirring constantly. Let the filling cool.
Приготовьте начинку. Залейте в кастрюлю сироп и сок с крахмалом, добавьте мякоть и оставшийся сахар. Тщательно перемешайте и варите до загустения, постоянно помешивая. Дайте начинке остыть.
Roll up the strudel. Roll out the dough into a thin rectangular sheet and spread the filling evenly over it. Carefully roll the strudel into a roll, pinching the edges.
Сверните штрудель. Раскатайте тесто в тонкий прямоугольный лист и равномерно распределите по нему начинку. Аккуратно сверните штрудель рулетом, защипнув края.
Bake the strudel. Place the roll on a baking sheet and bake in an oven preheated to 180 degrees for 20-30 minutes.
Выпеките штрудель. Поместите рулет на противень и запекайте в разогретой до 180 градусов духовке в течение 20-30 минут.
To make the dish beautiful and complement the bright orange-lemon flavor, drizzle the lemon strudel with chocolate syrup and serve with a scoop of ice cream.
Чтобы сделать блюдо красивым и дополнить яркий апельсиново-лимонный вкус, полейте лимонный штрудель шоколадным сиропом и подавайте с шариком мороженого.