Wash the strawberries, remove the sepals, cut into 4 pieces and place on paper towels. Chop the nuts. Defrost the dough. Prepare a baking sheet and parchment paper. Turn the oven on 180 degrees. Tip: The best way to defrost puff pastry is to move it from the freezer to the refrigerator. But if you don’t have much time, you should lay out the layers of dough separately so that they don’t stick together.
Вымойте клубнику, удалите чашелистики, разрежьте на 4 части и выложите на бумажные полотенца. Орехи измельчите. Разморозьте тесто. Приготовьте противень и пергаментную бумагу. Включите духовку на 180 градусов. Совет: лучше всего размораживать слоеное тесто, переложив его из морозильного отдела в холодильный. Но если времени немного, то следует разложить пласты теста по отдельности, чтобы они не слиплись.
Form into a roll. Sprinkle the table with flour. Roll out the dough into a rectangle, place strawberries in a single layer, sprinkle with sugar and add nuts on top. Roll the dough into a log, pinching the edges.
Сформируйте рулет. Посыпьте стол мукой. Раскатайте тесто в прямоугольник, выложите в один слой клубнику, посыпьте сахаром и добавьте сверху орехи. Сверните тесто рулетом, защипнув края.
Bake the strudel. Line a baking sheet with parchment paper and place the strudel on it. Whisk the egg yolk and brush over the top of the roll. Bake the strudel for 20-30 minutes until golden brown.
Испеките штрудель. Противень застелите пергаментной бумагой и переложите на него штрудель. Взбейте яичный желток и смажьте верх рулета. Выпекайте штрудель в течение 20-30 минут до появления румяной корочки.
For a more restaurant-style presentation, dust the strawberry strudel with powdered sugar and serve with a scoop of ice cream.
Чтобы приблизить сервировку к ресторанной, посыпьте штрудель с клубникой сахарной пудрой и подавайте с шариком мороженого.