Rinse the eggs and pat them dry with a paper towel. Separate the whites from the yolks. Rinse the raisins and dry. All products should be at room temperature, so remove milk, eggs, butter, and yeast from the refrigerator in advance. Prepare a mixer and cake pans.
Промойте яйца и промокните их бумажным полотенцем. Отделите белки от желтков. Промойте изюм и просушите. Все продукты должны быть комнатной температуры, поэтому достаньте заранее из холодильника молоко, яйца, масло, дрожжи. Приготовьте миксер и формы для куличей.
Prepare the dough. In a bowl, combine 100 ml of milk, yeast and 1 tbsp. Sahara. Stir and let stand for 15 minutes. Pour the remaining milk into a large bowl, add 200 g of flour, add the yeast mixture, stir. Let stand for 40 minutes. Beat the yolks with sugar using a mixer until white. Add the mixture to the dough. Melt the butter in the microwave or in a water bath. Add vegetable oil, butter, and vanilla sugar to the bowl with the dough and mix. Add the remaining flour and stir. Let the dough rest for 60 minutes, covered with a towel. Knead the dough a little and leave for 60 minutes again.
Приготовьте тесто. В миске соедините 100 мл молока, дрожжи и 1 ст.л. сахара. Размешайте, дайте постоять 15 минут. В большую миску влейте оставшееся молоко, всыпьте 200 г муки, добавьте дрожжевую смесь, перемешайте. Дайте постоять 40 минут. Желтки взбейте с сахаром при помощи миксера до белой массы. Добавьте смесь в тесто. Растопите сливочное масло в микроволновке или на водяной бане. Добавьте в миску с тестом растительное и сливочное масло, а также ванильный сахар, перемешайте. Добавьте оставшуюся муку и перемешайте. Оставьте тесто постоять 60 минут, накрыв его полотенцем. Немного помесите тесто и снова оставьте на 60 минут.
Bake the cake. Preheat the oven to 180 degrees. Grease baking pans with vegetable oil. Fill 1/3 full with dough. Let stand for 15 minutes until the dough rises. Bake the cakes for 30-45 minutes. Remove the finished cakes from the oven and let them cool.
Выпеките кулич. Разогрейте духовку до 180 градусов. Смажьте формы для выпечки растительным маслом. Заполните тестом на 1/3 объема. Дайте постоять 15 минут, чтобы тесто подошло. Выпекайте куличи 30-45 минут. Готовые куличи достаньте из духовки и дайте им остыть.
Decorate the cakes with icing and sprinkles.
Украсьте куличи глазурью и кондитерской посыпкой.