Rinse the eggs and pat dry with a paper towel. Measure out dry ingredients. Rinse and dry the raisins. Prepare disposable paper baking dishes and a mixer.
Промойте яйца и промокните бумажным полотенцем. Отмерьте сыпучие ингредиенты. Изюм промойте и просушите. Приготовьте одноразовые бумажные формы для выпечки, миксер.
Prepare the dough. Sift 1/3 of all flour through a sieve. Pour the milk into a bowl, heat it slightly, and dissolve the yeast in it. Add flour and stir. Cover with a towel and let stand for 40 minutes.
Приготовьте опару. Просейте 1/3 часть всей муки через сито. Налейте молоко в миску, слегка прогрейте, разведите в нем дрожжи. Добавьте муку и размешайте. Накройте полотенцем, дайте постоять 40 минут.
Prepare the dough. Separate the whites from the yolks. Using a mixer at medium speed, mix the yolks with 200 g of sugar and salt. Beat the butter with a mixer until it reaches a creamy consistency. Beat 3 egg whites and 50 g sugar until fluffy. Leave 2 whites for glaze. Add the yolks with sugar, whipped butter, whipped whites, vanilla and flour to the dough. Knead the dough well. Place the dough in a bowl, cover with a towel and let rest for 60-90 minutes. Add candied fruits and raisins. Knead the dough again and let it rise again.
Приготовьте тесто. Отделите белки от желтков. При помощи миксера на средних оборотах смешайте желтки с 200 г сахара и солью. Взбейте миксером масло до консистенции крема. Взбейте 3 белка и 50 г сахара до пышной пены. 2 белка оставьте для глазури. В опару добавьте желтки с сахаром, взбитое масло, взбитые белки, ваниль и муку. Хорошо вымесите тесто. Положите тесто в миску, накройте полотенцем и дайте постоять 60-90 минут. Добавьте цукаты и изюм. Помесите тесто еще раз, оставьте еще раз подойти.
Bake the cakes. Divide the dough into pieces. Place each piece in a disposable paper baking pan, filling 2/3 of the pan's volume. Let the dough rise. Preheat the oven to 180 degrees. Bake for 30 minutes. Remove the finished cakes from the oven and let them cool.
Выпеките куличи. Разделите тесто на кусочки. Каждый кусочек положите в одноразовую бумажную форму для выпечки, заполнив 2/3 объема формы. Дайте тесту подойти. Разогрейте духовку до 180 градусов. Выпекайте 30 минут. Готовые куличи достаньте из духовки и дайте им остыть.
Prepare the glaze. Beat 2 egg whites with lemon juice and powdered sugar. Brush the icing onto the top of the cake. Decorate with confectionery sprinkles.
Приготовьте глазурь. Взбейте 2 белка с лимонным соком и сахарной пудрой. Смажьте глазурью верх кулича. Украсьте кондитерской посыпкой.
Serve the delicious airy cake with a glass of milk.
Вкусный воздушный кулич подавайте со стаканом молока.