Rinse and dry the raisins. Grate the zest of one lemon on a fine grater. Sift the flour through a sieve. Chop nuts for serving. Prepare disposable paper cake pans and a baking sheet. Preheat the oven to 180 degrees.
Изюм промойте и просушите. Натрите цедру одного лимона на мелкой терке. Муку просейте через сито. Орехи для подачи измельчите. Приготовьте одноразовые бумажные формочки для куличей и противень. Разогрейте духовку до 180 градусов.
Prepare the dough. Pour kefir into a deep bowl and heat slightly. Remove from heat, add baking soda. Melt the butter in the microwave or in a water bath. Add sugar and lemon zest to the butter. Add vanilla sugar. Combine with kefir. Add flour, add raisins, stir. The dough should be medium thick. Fill disposable paper molds 2/3 full with dough.
Приготовьте тесто. Налейте кефир в глубокую миску и слегка нагрейте. Снимите с огня, всыпьте соду. Растопите масло в микроволновке или на водяной бане. Добавьте в масло сахар и цедру лимона. Всыпьте ванильный сахар. Соедините с кефиром. Всыпьте муку, добавьте изюм, перемешайте. Тесто должно получиться средней густоты. Наполните одноразовые бумажные формочки тестом на 2/3 объема.
Bake the cakes. Place the molds with the dough on a baking sheet and place in an oven preheated to 180 degrees for 30 minutes. Remove the finished cakes and cool.
Выпеките куличи. Поставьте формочки с тестом на противень и отправьте в разогретую до 180 градусов духовку на 30 минут. Готовые куличи достаньте и остудите.
Prepare the glaze. Melt the butter in the microwave, add powdered sugar and lemon juice. Stir. Decorate the cakes with icing.
Приготовьте глазурь. Растопите масло в микроволновке, добавьте сахарную пудру и лимонный сок. Перемешайте. Украсьте глазурью куличи.
Before serving, sprinkle the cakes with chopped nuts.
Перед подачей посыпьте куличи измельченными орехами.