Remove the eggs and milk from the refrigerator until they are at room temperature. Melt the butter. Tip: instead of buying zest in the store, you can make it at home. To do this, carefully cut off the top of the orange peel without touching the white layer.
Достаньте яйца и молоко из холодильника, чтобы они были комнатной температуры. Растопите масло. Совет: можно не покупать цедру в магазине, а сделать ее дома. Для этого аккуратно срежьте верхнюю часть кожуры апельсина, не задевая белый слой.
For the dough, pour milk into the yeast, add half the sugar and let stand for 15 minutes until the yeast rises. Sift 2 cups of flour into a separate bowl and add to the yeast and milk. Mix everything, cover with a towel and let stand in a warm place for 30 minutes.
Для опары залейте дрожжи молоком, добавьте половину сахара и дайте постоять 15 минут, пока дрожжи не поднимутся. Просейте в отдельную посуду 2 стакана муки и добавьте в дрожжи с молоком. Все перемешайте, накройте полотенцем и дайте постоять в теплом месте 30 минут.
Knead the dough. Add butter, orange juice and remaining sugar to the dough, stir the mixture. In a separate bowl, beat the eggs and add them to the dough along with the zest, mix thoroughly again. Gradually add the remaining flour and knead the dough. Then cover the bowl with a towel and leave for another 30 minutes, the dough should double in volume. Add candied fruits and knead the dough again so that they are evenly distributed throughout the mass.
Замесите тесто. Добавьте к опаре масло, апельсиновый сок и остатки сахара, перемешайте смесь. В отдельной миске взбейте яйца и добавьте их в тесто вместе с цедрой, снова тщательно перемешайте. Постепенно досыпая оставшуюся муку, замесите тесто. Затем накройте посуду полотенцем и оставьте еще на 30 минут, тесто должно увеличиться в объеме в 2 раза. Добавьте цукаты и еще раз вымесите тесто, чтобы они равномерно распределились по всей массе.
Bake the cakes. Pour the dough into the molds and leave for 30 minutes. Then, when the dough has risen, bake the cakes in an oven preheated to 180 degrees for 50 minutes.
Выпеките куличи. Выложите тесто в формы и оставьте на 30 минут. Затем, когда тесто поднимется, выпекайте куличи в разогретой до 180 градусов духовке в течение 50 минут.
Sprinkle the hot orange cake with grated chocolate or confectionery sprinkles and cut into portions.
Горячий апельсиновый кулич посыпьте тертым шоколадом или кондитерской посыпкой, разрежьте на порционные кусочки.